Hinduisti zabrinuti zbog novog filma Keanu Reevesa

NOVI film u kojem Keanu Reeves glumi reinkarnaciju boga Višne zabrinuo je hinduističke vođe u Americi.  Naime, oni smatraju da je riječ o još jednoj užasnoj holivudskoj interpretaciji njihove religije. Hinduisti se još uvijek oporavljaju od načina na koji se Mike Myers u filmu "The Love Guru" rugao njihovoj religiji te se stoga boje da će Reevesov novi film "Hanuman" biti još jedan u nizu filmova koji na krivi način prikazuje njihovu religiju.

"Zabrinuti smo. Ako se tvorci ovog filma odluče bazirati na Ramajani, molimo ih da ostanu vjerni priči u pravom duhu te bezvremenske priče", rekao je hinduistički glasnogovornik Rajan Zed za Daily News. Osima Keanua, u filmu bi trebali glumiti i Gary Oldman te Amir Khan, zvijezda indijskog filma "Laagan" koji je bio nominiran za Oscara 2001. godine.

"Hollywood može snimiti film po Ramajani, ali finalni proizvod bi trebao vjerno pratiti priču, a ne od nje napraviti fantaziju prilagođenu velikoj holivudskoj mašineriji", rekao je Rajan Zed. Hinduizam je najstarija i treća po veličini religija na svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.