Jeste li se pitali zašto vrata od javnog WC-a ne dotiču tlo? Tiktoker otkrio razloge

Foto/Screenshot: Shutterstock/TikTok

Tiktoker Matt odlučio je istražiti zašto vrata od javnog WC-a nikada ne dodiruju tlo. Objasnio je zašto su javni toaleti dizajnirani na ovaj način, navodeći nekoliko razloga koji se svode na praktičnost, higijenu i troškove. Influencer je rekao da su se mnogi ljudi "vjerojatno pitali u jednom trenutku" zašto je to tako i naglasio da su objašnjenja logična.

"Prvo, ako dođe do neke hitne situacije, bit će lakše vidjeti što se događa i lakše će se pružiti pomoć osobi", rekao je. "Drugo, mnogo je lakše čistiti. Javni toaleti se često koriste, što znači da ih je potrebno čistiti više puta tijekom dana, a prostor ispod vrata to znatno olakšava", nastavio je objašnjavati Matt.

"Jeftinije je"

"I na kraju, mnogo je jeftinije kupiti vrata koja su djelomično skraćena nego cijela vrata", našalio se na kraju. 

@mattypstories And now you know!🚽#bathroom#facts#themoreyouknow ♬ Paris - Else

Mnogi od ovih razloga ponavljaju se i na stranici tvrtke WC Portables, koja se bavi iznajmljivanjem mobilnih toaleta, gdje također navode da su kraća vrata "idealna u hitnim slučajevima", "lakša za čišćenje" i na kraju mnogo "jeftinija".

"Brz izlaz neugodnog mirisa"

No tvrtka vjeruje da postoje i druge korisne prednosti, poput "bržeg prozračivanja prostora od neugodnih mirisa". "Prostor između vrata i poda omogućuje brz izlaz neugodnog mirisa. Bez tog razmaka, miris se zadržava u kabini i postaje nepodnošljiv za druge korisnike", piše na njihovoj stranici. 

Također tvrde da kraća vrata u javnim toaletima pomažu da red za ulazak bude učinkovitiji. Kada su vrata skraćena, korisnici su svjesniji da su drugi u redu i ne žele, prema njihovim riječima, predugo zadržavati druge, što ih potiče da brže završe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.