Film Girl in the Basement nakon 3 godine i dalje uznemiruje gledatelje: "Traumatično"

Foto: Press

Film Girl in the Basement sniman je po istinitom događaju koji se dogodio u Austriji. Prikazan je prvi put 2021. godine, no i danas šokira i izaziva mučninu mnogim gledateljima. 

UPOZORENJE! Tekst sadrži spoilere. 

Glavna junakinja je tinejdžerica Sarah (Stefanie Scott) koja je godinama trpjela zlostavljanje od svog oca. Ona se veselila svom 18. rođendanu kako bi mogla pobjeći od svog kontrolirajućeg oca Dona (Judd Nelson). Međutim prije nego što je stigla ugasiti svjećice na torti, Don ju je zatvorio u podrum njihove kuće. Držao ju je u izoliranoj prostoriji i silovao pune 24 godine. 

 

"Bilo je traumatično"

Društvena mreža X je, i nakon tri godine od izlaska filma, preplavljena komentarima ljudi koji su pogledali film, neki prvi put, a neki i više puta. Svi se slažu da je odličan i dali su mu visoku ocjenu, no također su pisali da je tužan i težak.

"Nisam pogledala više ni jedan triler ili horor otkako sam gledala Girl in the Basement. Plakala sam kroz cijeli film", napisala je jedna gledateljica. "Skroz sam zaboravila na ovaj film, bilo je traumatično", nadovezala se još jedna djevojka.

 "To je bio stvarno bolestan film", "Istraumatiziran sam", nizali su se komentari. 

Slučaj Fritzl

Priča se temelji na stvarnom slučaju Josefa Fritzla, koji je zarobio i 24 godine silovao svoju kćer Elisabeth. Njegovo zlostavljanje otkriveno je tek mnogo godina kasnije, što je šokiralo svijet. Fritzl sa svojom kćeri ima sedmero djece, a u zatvoru je od 2009.

Rosemarie Fritzl, njegova supruga, prijavila je nestanak njihove kćeri Elisabeth, ali je Josef uvjerio nju i policiju da je otišla s prijateljima i ostavila poruku da ne želi biti pronađena. Slučaj je otkriven 2008. godine kada se jedno od njihove djece, koje je u to vrijeme bilo tinejdžer, razboljelo te su ga morali odvesti u bolnicu. 

Fritzl je uhvaćen ubrzo nakon toga i 2009. godine je priznao krivicu, dobivši doživotnu kaznu zatvora.

Nakon Fritzlova uhićenja Elisabeth i njena djeca su smješteni u skrb austrijskih socijalnih službi i od tada žive pod novim identitetima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.