Ovo lovačko jelo iz Italije nas je oduševilo, evo kako ga napraviti

Foto: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji s: Mutti

AKO STE IKAD poželjeli pripremiti jednostavno talijansko jelo s mesom koje će impresionirati vaše ukućane ili goste, piletina cacciatore možda je pravi izbor. Riječ ''cacciatore'' na talijanskom znači "lovac", što daje naslutiti da se piletina priprema na lovački način. U centru ovog jela je, osim sočne piletine, i kremasta rajčica, koja se sljubljuje s drugim povrćem.

Specijalitet dolazi iz regija Toskane i Umbrije, a naziv "lovčeva piletina" podsjeća na jednostavnost i bogatstvo okusa koje su lovci nekoć donosili sa svojih putovanja.

Piletina cacciatore potječe iz ruralnih dijelova Italije i bila je omiljena među lovcima zbog svoje jednostavne pripreme i bogatog okusa. Kombinira sočne komade piletine s pireom od rajčica, paprike, gljiva, luka i začina, stvarajući ukusno jelo koje je idealno za obiteljski ručak ili večeru s prijateljima.

A koliko ju je jednostavno pripremiti, pogledajte u videozapisu.

Za ovaj recept potrebna vam je i čaša vina koja se dolijeva u umak, a kao glavni sastojak umaka poslužila je pasirana rajčica talijanskog brenda Mutti, koji iza sebe ima stoljetnu tradiciju.

Njihova Mutti Passata je slatka i baršunasta, a pravi se od stopostotnih talijanskih rajčica bez dodanog šećera, ulja ili začina. Ovaj prirodni pire od rajčice idealan je za kratko vrijeme kuhanja, a osim crvene boje, donosi svježinu i raskošnu teksturu, koje će svako jelo učiniti ukusnim. 

Osim njoka, za malo drugačiju varijantu poslužite piletinu cacciatore uz palentu ili domaći kruh, kao što to čine Talijani. Ova svestrana delicija lako se prilagođava različitim prilozima pa je idealna za svaku priliku.

Sponzorirani sadržaj donose Index I Mutti u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.