36. sezona Simpsona počela "finalom serije". Nastala panika među gledateljima

Foto: Press

Počela je 36. sezona Simpsona, a prva epizoda izazvala je pomutnju među fanovima crtanog serijala. Naime, u epizodi nazvanoj Bartov rođendan spominje se "finale serije".

U epizodi se pojavljuje animirana verzija nekadašnjeg scenarista Simpsona Conana O'Briena, koja pozdravlja publiku sastavljenu od poznatih lica (i bivših gostujućih zvijezda Simpsona) poput Setha Rogena, Lady Gage i Rona Howarda. Okupljeni su u epizodi tu zbog - kraja Simpsona. Obraćajući se publici, O'Brien kaže: "Takva je čast biti sa svima vama u finalu Simpsona. Da, istina je. Fox je odlučio okončati Simpsone..."

Na društvenim mrežama je tijekom emitiranja epizode nastala panika. "Je li zaista kraj?", "Čekaj, je li ovo prva i zadnja epizoda? Jesu li nam stvarno to napravili?" pisali su izbezumljeni fanovi crtića.

O čemu se zapravo radi?

Epizoda zatim prati mnoge navodne pokušaje Foxa da otkaže Simpsone, a O'Brien kaže da je sad konačno vrijeme. Kako bi im pomogao u obavljanju tog zadatka, angažiran je - Hack-GPT. O'Brien je uređaj s umjetnom inteligencijom nazvao "vrhunskim otkrićem u plagijatu" koji može završiti "priče likova na emocionalno zadovoljavajuće načine a da ne naruši najvažnije nasljeđe serije".

Uređaj s umjetnom inteligencijom naposljetku osmisli scenarij za posljednju epizodu pod nazivom Bartov rođendan, koja sadržava nekoliko klišeja za finale serije. Bart se čak pobunio zbog pomisli da će napuniti 11 godina. Ali do kraja epizode sve se vratilo na staro, odnosno nijedna promjena se nije dogodila, a tako ni ideja da je serija zauvijek gotova.

"Namjera je bila da serija traje zauvijek"

Fanove je umirio i producent Matt Selman, koji je za australski People izjavio:

"Bio sam na Novom Zelandu kad je završio štrajk pisaca, pa sam odmah počeo raditi na Simpsonima. To je bilo prije godinu dana. U isto vrijeme radili smo i promociju za 35. sezonu, koja je trebala početi. I pitanje koje su nam novinari uvijek postavljali bilo je vezano uz to kakva bi bila posljednja epizoda serije. Nisam imao dobar odgovor na to pitanje jer mislim da serija nikad ne bi trebala ni završiti."

"Namjera je bila da traje zauvijek. Namjera je bila ismijavanje ideje zadnjih epizoda i svega što radimo, svaka epizoda je i prva i posljednja epizoda serije", zaključio je.

Simpsoni su američka animirana serija koju je stvorio Matt Groening. Premijerno je prikazana 1989. godine, a prati živote obitelji Simpson, koju čine Homer, Marge, Bart, Lisa i Maggie. Serija se odvija u izmišljenom gradu Springfieldu i bavi se svakodnevnim situacijama i problemima, često kroz prizmu satire i parodije na društvo, kulturu, politiku i obitelj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.