Preminula producentica Lynda Obst

Foto: Profimedia/EPA

Producentica Lynda Obst preminula je u dobi od 74 godine. 

Umrla je u utorak u Los Angelesu, a tužnu vijest potvrdio je njen brat Rick Rosen za Variety.

"Bio sam neizmjerno ponosan na nju. Bila je pionirka u industriji u vrijeme kada je ženama bilo teško dobiti istaknute uloge. Bila je strastvena prema svom poslu, ali još više prema obitelji", rekao je Rick. 

Obst je rekla Hollywood Reporteru ranije ove godine da se borila s kroničnom opstruktivnom bolesti pluća. 

Radila je kao producentica na hit filmovima

Posljednje je producirala TV serije među kojima su The Hot Zone, Good Girls Revolt i Hot in Cleveland. Posljednji dugometražni film na kojem je radila je Interstellar Christophera Nolana. Među ostalim ostvarenjima su i How to Lose Guy in 10 Days, Hope Floats, Bad Girls i Fisher King. 

Obst je najprije radila kao urednica u New York Timesu, a potom je dobila posao u Casablanca Records i FilmWorksu, a prvi producentski posao bio joj je Flashdance. 

Dawn Steele iz Paramounta potaknula ju je da se udruži s producenticom Debrom Hill u jednoj od prvih isključivo ženskih produkcijskih kuća, gdje su napravile Adventures in Babysitting, Heartbreak Hotel i The Fisher King. Producirala je i Sleepless in Seattle (Romansa u Seattleu), romantičnu komediju Nore Ephron koja je jedan od komercijalno najuspješnijih filmova devedesetih. 

Lynda je dobila 2016. nagradu organizacije Women in Film. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.