Tko je žena novog britanskog premijera? Obožava Taylor Swift i ne voli pozornost

Foto: EPA

Keir Starmer novi je premijer Velike Britanije. Njegova laburistička stranka osvojila je većinu na parlamentarnim izborima, dok su konzervativci Rishija Sunaka pretrpjeli povijesni poraz.

Victoria izbjegava javna pojavljivanja

Keir Starmer (61) je britanski političar i odvjetnik koji je u braku s deset godina mlađom Victorijom. Ona se tijekom kampanje za izbore držala podalje od javnosti i medija. Osim pojavljivanja na konferencijama i koncertu Taylor Swift, Victoria je nastojala izbjegavati javne nastupe. 

Kada su Keira pitali zašto mu se supruga ne pojavljuje često u javnosti, rekao je da Victoria ima stalan posao. Međutim, sada bi Victoriji, budući da joj je muž premijer, moglo biti teže izbjegavati svjetla reflektora. 

Par se upoznao početkom 2000-ih, dok on nije bio političar, nego odvjetnik. "Radio sam na slučaju na sudu i sve je ovisilo o tome jesu li dokumenti točni. Pitao sam tim tko je zapravo sastavio te dokumente, a oni su mi rekli da se žena zove Victoria, pa sam je nazvao", ispričao je Keir u emisiji Piersa Morgana. 

Prvi razgovor nije dobro prošao

On joj je postavljao pitanja u vezi s dokumentom, ali kad su završili razgovor, čuo je da Victoria govori "što on misli tko je" dok spušta slušalicu. Unatoč teškim počecima, veza je procvjetala nakon prvog spoja u pubu Lord Stanley u Camdenu.

Jednom prilikom Keir ju je opisao kao "prizemljenu, drsku, duhovitu i krajnje prekrasnu". Zaprosio ju je samo nekoliko mjeseci nakon prvog spoja, dok su bili na odmoru u Grčkoj. "Zar nam neće trebati prsten?" odgovorila mu je. Vjenčali su se 2007. na imanju Fennes u Essexu. Par ima dvoje djece tinejdžerske dobi, ali se trudi držati ih podalje od javnosti, pa čak ne govore ni njihova imena.

Victoria je odrasla u sjevernom Londonu, nedaleko od mjesta gdje trenutno živi sa svojom obitelji. Pohađala je školu Channing prije studija prava i sociologije na Sveučilištu u Cardiffu. Tamo se bila uključila u studentsku politiku postavši predsjednica studentskog zbora 1994. godine.

Sada radi na području medicine za Nacionalnu zdravstvenu službu. Keir je u svibnju rekao da njegova supruga namjerava zadržati posao ako on pobijedi na izborima. "Apsolutno će nastaviti raditi, ona to želi i voli", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.