Uskoro Festival europskog filma, prikazat će i film Čovjek koji nije mogao šutjeti

Foto: Press

Projekcijom talijanskog filma Romantika, redateljice Pilar Fogliati u Kinu Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti u srijedu, 3. srpnja počinje 13. Festival europskog filma na kojemu će do 27. srpnja u tri programske kategorije biti prikazan 31 film.

Osim u kinu Metropolis, Festival se održava i na Ljetnoj pozornici Tuškanac te u Kinu Sesvete. Program Europremijere održavat će se od 3. do 27. srpnja u Kinu Metropolis, a od 10. do 16. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac s fokusom na francusku kinematografiju.

Panorama hrvatskog filma, koja donosi najbolje domaće naslove protekle filmske sezone, održat će se u Kinu Metropolis u MSU-u od 11. do 23. srpnja, a u programu Junior od 11. do 20. srpnja u Kinu Sesvete prikazat će se animirani naslovi i hrvatske manjinske koprodukcije za mlade.

Festival počinje u srijedu, 3. srpnja projekcijom talijanske komedije Romantika redateljice Pilar Fogliati. Film, koji će se prikazati u programu Europremijere, donosi portrete četiriju mladih žena koje žive u različitim kvartovima Rima, njihove preokupacije, probleme i posebnosti.

Čovjek koji nije mogao šutjeti

Na Festivalu će na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u srijedu, 10. srpnja u istom programu biti prikazan film Nebojše Slijepčevića Čovjek koji nije mogao šutjeti, dobitnik Zlatne palme na festivalu u Cannesu. U sklopu programa Europremijere bit će prikazani i francuski filmovi - romantična drama Izvan sezone, triler Samo nas dvoje, komedija Bernadette, pustolovna drama Grof Monte Cristo, romantična drama Bonnard: Pierre & Marthe i romantična drama Prolazi.

Tu su i crnogorsko-hrvatsko-češka koprodukcijska komedija Živi i zdravi, hrvatsko-bosanskohercegovački triler Božji gnjev, švedsko-nizozemski dokumentarac Raspad sistema, irski dokumentarac Koraci slobode i drama Vuci, španjolska drama Jedna godina, jedna noć te talijanski film Komičari.

Program Festivala europskog filma odvija se zahvaljujući potpori Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Grada Zagreba, HAVC-a, EUNIC-a te kulturnih instituta i veleposlanstva Irske, Italije, Španjolske, Francuske i Slovenije, a u produkciji Umjetničke organizacije Metropolis.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.