Vinkovčanka traži baku kojoj bi pružila dom i skrb kao uspomenu na svoju baku Evu

Screenshot: HRT

U spomen na svoju baku Evu koja je, kako kaže, bila najbrižnija i najbolja baka na svijetu, Vinkovčanka Svjetlana Mlivić u Domu za starije i nemoćne traži "novu baku", piše HRT.

Svjetlana, inače vlasnica Doma, odlučila je potražiti baku istog imena kojoj bi pružila dom, ljubav i toplinu kao zahvalu za brigu svojoj baki. "Voljela bih kad bih našla jednu baku koja se zove Eva koja nema nikog. Mi bismo je rado prihvatili, brinuli se o njoj i snosili sve troškove", kaže.

Dom nazvala po svojoj baki

Bakino ime nosi i njezin Dom, u kojem, kako kaže, "posebno mjesto" čuva za buduću korisnicu koju mjesecima traži. "Nismo nikad legli u hladan krevet, uvijek ga je grijala crijepom. Nije joj bilo teško ni ispeći nešto ujutro. Prije nego što se ustajalo, već su kiflice bile, palačinke. Bila je baka puna ljubavi, trudila se dati nam sve ono što ona kao dijete nije dobila jer je odrasla u domu", dodaje Vinkovčanka koja u Domu za starije i nemoćne brine već za niz tuđih baka.

Sad joj je želja na isti način osigurati bezbrižnu starost ženi koja treba ljubav i skrb i tako zahvaliti svojoj baki koja ju je odgojila.

"Ovdje sam našla drugu obitelj, stvarno se osjećam kao da je to moj rod", tvrdi Emica Rukavina, umirovljenica iz Vinkovaca, štićenica Doma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.