Psihologinja otkriva osnovne potrebe djece u svim životnim fazama

Foto: Pexels

Svaka faza razvoja djeteta donosi svoje specifične potrebe koje su ključne za njihovu dobrobit i zdravlje. Razumijevanje osnovnih potreba djece u različitim uzrastima pomaže roditeljima da im pruže potrebnu podršku u toj fazi odrastanja. Psihologinja, mama i edukatorica za odgoj, Jaimie Bloch, otkrila je koje su te osnovne potrebe djece u svakoj dobi.

Evo što je izdvojila u novoj objavi na Instagramu.

Do pet godina: Rano djetinjstvo

  • Emocionalna dostupnost: Budite prisutni i reagirajte na njihove emocije. Igrajte se s njima i osigurajte im sigurna mjesta za igru i otkrivanje.

5-10 godina: Srednje djetinjstvo

  • Bezuvjetna ljubav: Pokažite im ljubav i prihvaćanje bez uvjeta. Potaknite otvorenu komunikaciju i rasprave bez osude ili straha od posljedica. Podučite ih da prepoznaju i izraze svoja osjećanja

10-15 godina: Rano adolescentno doba

  • Poticanje interesa: Podržite njihove hobije i strasti svojim djelovanjem. Također, podučite ih o granicama i poštovanju drugih.

15-20 godina: Adolescencija

  • Povjerenje i poštovanje: Poštujte njihova mišljenja i potičite neovisnost. Budite uz njih u izazovnim trenucima.

"Kao majka i dječja psihologinja shvatila sam da je razumijevanje kognitivnog razvoja djeteta ključno. Djeca misle i uče drugačije u svakoj dobi. Shvaćanjem tih faza, možemo bolje odgovoriti na njihove emocionalne potrebe", zaključuje Bloch.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.