Dizajneri interijera kažu da ne bacate novac na ove stvari

Foto: Shutterstock/ikea.com/hm.com/zarahome.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DIZAJNERI interijera nisu tu samo da pronađu dobar namještaj i odaberu boje za zidove, nego i da izbacite iz vašeg doma ono što vam ne treba. Za Homes&Gardens otkrili su što vam ne treba u domu i na koje komade namještaja ne vrijedi uložiti velik novac.

Novi namještaj

Dizajnerica Natasha Lyon iz Appreciation Projecta kaže da prije kupnje novog namještaja pokušate nekako oživiti namještaj koji imate: "Većina namještaja se može presvući ili prebojati, i to vam može uštedjeti mnogo novca".

Isto vrijedi i za kuhinju. Rekla je da se postojeće kuhinjske strukture mogu dovesti u red novim vratima, tako da nema potrebe da trošite novac na potpuno nove elemente.

Tapete

Tapete su skupe, a postaju i skuplje, te više nisu brza i povoljna opcija kao nekada. Dizajnerica interijera Zoe Feldman stoga zidove više voli ukrasiti cjenovno pristupačnim umjetničkim komadima, printevima ili čak crtežima koja su napravila vaša djeca.

Stolice u spavaćoj sobi

Uvijek se čini kao dobra ideja imati stolac u spavaćoj sobi kako biste mogli sjesti i sabrati se ujutro ili se opustiti i razgovarati s partnerom dok se sprema za izlazak iz doma. No osim ako ste vrlo disciplinirani, stolac će vjerojatno postati mjesto za odlaganje odjeće, časopisa i drugih predmeta.

Uštedite novac i investirajte u prostor za pohranu koje odgovara vašem životnom stilu.

Avangardni namještaj

Dizajnerica interijera Anne McDonald, nije protiv trošenja novca na dizajnerski namještaj, ali budući da su prostori koje ona stvara obično opušteni i ugodni, izbjegava ih u većini svojih projekata. Avangardni namještaj se teško uklapa u takve prostore.

"Izbjegavam sve što previše privlači pažnju i stvara vizualnu buku. Umjesto toga, želite da sobe izgledaju jednostavno, da se kroz njih lako kreće i da sve teče zajedno. Zaobljen namještaj puno je bolji da bi se ljudi osjećali ugodno", rekla je.

Zidni ormarići u kuhinji

Dizajneri interijera nikako da se slože oko toga jesu li zidni kuhinjski ormarići potrebni ili ne. No sve ovisi o tome koliko podnog prostora imate. Micaela Nardella iz dizajnerskog studija Duelle izbjegava ormariće na zidovima.

"Vaša kuhinja će izgledati umirujuće ako uspijete maksimizirati prirodno svjetlo tijekom dana", rekla je i dodala kako to postiže oslobađanjem zidnog prostora.

Vrata za kuhinjski element Askersund, IKEA, cijena je 14 eura
Fronta ladice Enhet, IKEA, cijena je 16 eura
Mala zidna polica, H&M, cijena je 49.99 eura
Ukras za zid, H&M, cijena je 34.99 eura
Okvir za slike, Zara Home, cijena je od 21.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.