U Hrvatskoj po toj cijeni samo na akciji: Nijemci zgroženi visokim cijenama maslaca

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NJEMAČKI mediji raspisali su se o cijeni maslaca u svojoj zemlji, navodeći kako bi moglo doći do značajnog porasta cijene ove namirnice, koja je već sada visoka.

Kako navodi Fenix Magazin, prema tvrdnjama Bavarske udruge proizvođača mlijeka, maslac bi do Božića u njemačkoj maloprodaji mogao postati skuplji nego ikad prije.

"Ovo sigurno neće biti kraj. Vjerojatno ćemo vidjeti nove rekordne cijene na kraju godine", izjavio je Hans-Jürgen Seufferlein, direktor udruge bavarskih proizvođača mlijeka, pozivajući se na trenutnu cijenu od 2.09 eura za 250 grama brendiranog maslaca u diskontima i supermarketima.

Prethodni rekord cijene maslaca postignut je u jesen 2022. godine, kada je iznosio 2.29 eura. Do kolovoza 2023. cijena je pala na 1.39 eura, a od tada ponovno raste. Seufferlein je kao razlog povećanja naveo pad proizvodnje, jer su brojne farme odustale od proizvodnje mlijeka. Istovremeno, potražnja trenutno raste.

Koliko košta maslac u Hrvatskoj?

Zanimljivo je da se brendirani maslac po cijeni od 2.09 eura za 250 grama, koja se u Njemačkoj trenutno smatra visokom, u Hrvatskoj gotovo uopće ne može pronaći. Naime, brendirani maslac se u našim trgovinama po otprilike toj cijeni može pronaći povremeno na akcijama, dok se redovne cijene uglavnom kreću od 3 pa sve do 4.5 eura, ovisno o trgovini i marki maslaca. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.