Isplati li se kupovati u outletima? Evo kakva je trenutna ponuda u Zagrebu

Foto: Index

Prema Pravilniku o klasifikaciji prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo, outlet je definiran kao prodajni objekt u kojem se nude proizvodi po nižim cijenama od onih u standardnim trgovinama, a najčešće je riječ o izvansezonskim modelima ili viškovima odjeće. Pa koliko niže cijene možemo zapravo očekivati?

Nismo jednom ostali razočarani cijenama u outlet dućanima, pa smo odlučili provjeriti kakva je ponuda trenutno. Otišli smo u neke outlete u Zagrebu i evo što možete tamo očekivati. Prva destinacija bila je Designer Outlet Croatia u kojem smo posjetili brojne poznate trgovine. 

Designer Outlet Croatia

Adresa: Ulica Alfreda Nobela 4, Sop, Sesvete-Kraljevec, 10361, Zagreb
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 10 do 21 sat i odabranim nedjeljama

Sport Vision

Prva trgovina koju smo posjetili bila je Sport Vision. Tamo u prosjeku možete očekivati artikle po 30 posto nižoj cijeni. Ima ih dosta koji su sniženi po samo 20 posto, no mogu se pronaći i oni na 40 posto.

Čak su i posljednji komadi uglavnom samo 30 posto jeftiniji. Postoji izdvojen dio odjeće gdje se crveni sniženje do 40 posto, no opet ovisi koji artikl odaberete jer popust varira od 20 do 40 posto. 

Visina popusta pomalo nas je razočarala jer smo naišli na modele koji su već duže na tržištu, a mogli su se kupiti jeftinije od cijene po kojoj se sada prodaju u outlet dućanu.

Također, neke majice poput one obične s adidas natpisom online se mogu pronaći po dosta nižim cijenama. S obzirom na to da je kraj sezone, očekivali smo barem i kupaći kostim na popustu većem od 20 posto.

Trgovina nije mala i izbora ima, no možda smo očekivali malo bolje popuste s obzirom na ponudu. 

XYZ

XYZ outlet se zapravo zatvara pa je tako ostao jedan vrlo skroman asortiman u trgovini, međutim popusti su brutalni jer se na već snižene cijene dobije dodatnih 70 posto popusta na iznos veći od 20 eura.

Primjerice, Cecile haljina je s 286.55 eura snižena na 55, što uz dodatan popust izađe 16.5 eura. Kao što smo već naveli, izbor nije velik i nema baš izbora veličina, no ako ste u Designer Outlet Croatia, svakako vrijedi baciti oko.

Europa 92

U Europi 92 smo se ugodno iznenadili popustima. Izbor je velik, popusti su dobri, a ima i brojeva. Tako se mogu kupiti traperice do 49.99 eura marki poput Mustanga i Levi'sa. Ima i dosta popusta i od 30 do 50 posto.

Našli smo i dosta dobrih komada na muškom odjelu, možda čak više nego na ženskom, pa bismo svakako preporučili posjet Europi 92. 

Galileo

U Galileu je trenutno 1+1 akcija, a kupac jeftiniji artikl dobiva gratis. U pitanju je određen dio asortimana, a to su uglavnom majice. Također, dio asortimana prodaje se po cijeni 3 za 1 tako da se definitivno isplati zaviriti u Galileo.

Uz to, mogu se pronaći i košulje, odijela i kravate na popustima od 30 do 50 posto. Čak je i donji veš na akciji pa se tako mogu kupiti čarape za 2 eura i bokserice za četiri.

Mass

U Massu su uglavnom popusti od 30 do 50 posto. Izbor je velik, no ipak treba imati i malo sreće s brojevima jer od nekih modela nije ostalo mnogo. Iako se mogu uloviti dobri komadi, također smo očekivali veći popust na dio asortimana, poput nekih običnih tenisica koje se već godinama mogu kupiti i po nižim cijenama.

Ipak, ima dosta sniženog ljetnog asortimana. Na popustima su i torbe, kako ženske tako i muške, a ima fora stvari i za one najmlađe.

Yamamay

Ako trebate nadopuniti ladice za donji veš, ovdje biste se svakako mogli usrećiti. Naime, u Yamamayu  je akcija 3+1, a artikli su već sniženi, uglavnom 30 posto. Uz to, ima i dosta badića koji su sniženi do 50 posto, a 3+1 akcija odnosi se na cijelu trgovinu. 

Douglas

U Douglasu smo se pak malo neugodno iznenadili shvativši da se ovdje artikli prodaju po redovnim cijenama. S obzirom na to da smo bili zbunjeni jer nije bilo istaknute niže cijene na većini proizvoda, pitali smo prodavačicu koja nam je rekla da ovdje nema outlet cijena, a na sniženju je samo označen asortiman. 

Ipak, može se naći dobre kozmetike i parfema na popustima od 30 do 50 posto. 

GAP 

U Gapu popusti grme, kako bi rekla generacija Z. Masu artikala je sniženo 50 ili više posto. Ovdje se svakako isplati potrošiti lovu. Traperice sa 60 na 10 eura, druge s gotovo 70 na 20, pulover sa 60 na 16.

Puma

U Puma outletu je sve uglavnom sniženo standardnih 30 posto. Ima jedan skroman dio asortimana koji je na istaknutih 40 posto popusta, no pohvalno je da zaista nismo naišli na popust koji je manji od 30 posto.

Fashion&Friends

Fashion&Friends su nas oduševili ponudom. Cijene su uglavnom najmanje 30 posto snižene, no velika većina dućana je 40, 50 ili 60 posto snižena, a pronašli smo i komada na čak 70 posto popusta.

Ima odličnih popusta na torbe, cipele, tenisice, odjeću, kako muške tako i ženske. Ako favorizirate ovu trgovinu i brendove koje prodaju, svakako biste trebali obići ovu lokaciju. 

Razlog zašto nam se posebno svidio Fashion&Friends je činjenica da smo ranije, kada smo obilazili dućane u posljednjim danima ljetnog sniženja, vidjeli Diesel torbicu na slici ispod na 30% popusta. Sada, mjesec dana kasnije, pronašli smo ju i u outletu, no na 40 posto popusta. U prijevodu, ovakve cijene očekujemo u outletu. Niže od onih koje bismo mogli naći u trgovinama, pa čak i na popustima. 

Adidas 

U adidas Outletu koji se nalazi u Designer Outlet Croatia popusti su uglavnom 30-ak posto. Ipak, može se naći i neki komad koji je i više od 40 posto snižen. Pronašli smo jedne tenisice koje su bile čak 76.59 posto snižene, no definitivno nisu za svačiji ukus.

Također, ima odvojeni dio koji je snižen do 50 posto, a uglavnom je to sportski asortiman, a pronašli smo artikle koji su i više nego 50 posto sniženi. Odmah do ima i istaknuto sniženje do 70 posto, no izbor nije velik.

adidas Outlet

Adresa: Rimski put 37, 10373, Ivanja Reka
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote, od 10 do 20 sati

Na kraju, odlučili smo posjetiti i adidas outlet na drugoj lokaciji. Dobili smo dojam da su ovdje popusti nešto veći nego u prethodnom adidas outletu. I ovdje je popust uglavnom 30-ak posto, no ipak nešto viši.

Također, tu se može naći puno zanimljivijih artikala koji su značajnije sniženi, a naišli smo čak i na komade koji se mogu platiti i za 70 posto nižu cijenu. Također, asortiman nije identičan pa svakako vrijedi obići oba, ako već obilazite. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.