"Kao iz snova": Ovi prekrasni satovi proizvode se u samo 24 primjerka godišnje

Foto: berneron.ch

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ŠVICARSKI brend satova Berneron osnovan je na ideji da će satni mehanizam biti učinkovitiji ako napustimo tradicionalni okrugli oblik kućišta. Ako prostor za mehanizam nije ograničen oblikom, može ga se učinkovitije koristiti. Njihova Mirage serija kolekcionarskih satova odražava tu ideju.

"Pokazali ste ukus i suzdržanost"

Mirage satovi dostupni su u dvije boje, smeđoj sa žutim zlatom (Sienna) i plavoj s bijelim zlatom (Prussian Blue). Mirage satovi u potpunosti su izrađeni od zlata, uključujući kućište, brojčanik, držače remena, glavnu ploču mehanizma i mostove.

"Prekrasni satovi", "Tako ste lako mogli pretjerati, ali ste pokazali ukus i suzdržanost", "Čestitke kolekcionarima koji su kupili oba", "Prelijepi su", "Prekrasna fotografija prekrasnih satova", "Zbilja prekrasno, svaka čast", "Kao iz snova", neki su od komentara na Instagramu brenda.

Kućišta satova debljine su 7 mm, a mjere 42 mm od luga do luga. Neobičan oblik sata zapravo je vrlo ergonomičan, zbog čega je udoban za nošenje. Njegove nježne krivulje odgovaraju prirodnim krivuljama zapešća. Kućište ovih asimetričnih satova mjeri 38 mm, a radi na Kalibar 233 koji je vidljiv kroz safirno kućište satova. Broj 233 označava debljinu kalibra koja je samo 2.33 mm. 

Na brojčaniku se izmjenjuju polirane i brušene površine, što ostavlja profinjen i starinski dojam. Brojeve je dizajnirao osnivač brenda Sylvain Berneron, a otkrio je da ga je nadahnuo Fibonaccijev niz.

Ovi satovi proizvodit će se u samo 24 primjerka godišnje, 12 u svakoj boji. Cijena sata je 55.000 švicarskih franaka, što je otprilike 57.905,90 eura, a više možete doznati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.