Nekima je ovo najbolji parfem svih vremena, a drugima najgori

Foto: Instagram/xerjoff.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ZAHVALJUJUĆI novom Violetinom omekšivaču Mystic, ponovno se u središtu pažnje našao niche parfem Xerjoff Erba Pura. Iako Violeta nije službeno potvrdila da je upravo taj miris inspirirao ovaj novitet, iskusni ljubitelji parfema uvjereni su da se radi o njemu.

Vijest o ovom omekšivaču izazvala je brojne reakcije na Indexovim društvenim mrežama podsjetivši nas koliko ovaj parfem izaziva podijeljena mišljenja otkako je lansiran. "Zakonom zabraniti taj parfem i sve što miriše kao on. Strašan miris, tj. to je smrad", "Taj parfem je nesnosan, to kad želiš da ljudi bježe od tebe", pisali su neki. 

No drugi se s tim nikako ne slažu i ističu da je parfem "odličan". Mnogi su napomenuli da "trče" kupiti ovaj omekšivač zbog njegovog mirisa koji podsjeća na popularan parfem, a neki su se čak opskrbili s više boca.

Jedan od najkontroverznijih parfema u svijetu niche parfumerije

Erba Pura, luksuzni unisex miris lansiran 2019. godine, kao što se vidi iz prethodnih komentara, izaziva snažne reakcije - jedni ga vole, dok ga drugi vole mrziti. Stoga ne iznenađuje što je stekao reputaciju jednog od najprepoznatljivijih i najkontroverznijih parfema u svijetu niche parfumerije.

Orijentalni miris koji osvaja kombinacijom voćnih, citrusnih i mošusnih nota

Erba Pura otvara se intenzivnim valom bergamota, sicilijanske naranče i limuna, dok srednje note donose slatku zrelost egzotičnog voća. Bazne note mošusa, ambre i vanilije daju parfemu dugotrajan, luksuzan karakter. Ovaj izražajni miris privlači one koji traže upečatljive, luksuzne parfeme.

Iako je Erba Pura vrlo popularna među ljubiteljima složenih parfema, neki se ne mogu poistovjetiti s njenim specifičnim karakterom. Recenzije na Fragrantici variraju od potpunog oduševljenja do izražene odbojnosti.

Nekima je ovo najbolji parfem ikad, drugima najgori

Jedan recenzent tako napominje da Erba Pura često izaziva podijeljene reakcije. "Osobno ga volim. No moram naglasiti da je ovo izuzetno jak miris i s korištenjem treba biti umjeren. Dva do četiri pritiska su sasvim dovoljna", piše.

Mnogi drugi korisnici također su ga pohvalili. "Apsolutno najbolji parfem, jako ga volim", "Prekrasan parfem", "Prava zvijer od parfema - unisex voćni miris koji se ne može skinuti jednom kad ga nanesete. Veliki sam obožavatelj ovog parfema jer savršeno odražava moju osobnost", "Iako imam desetke drugih parfema na izbor, stalno se vraćam Erba Puri", "Najbolji voćni miris koji sam ikad probao."

Ipak, koliko god je pozitivnih recenzija, toliko ima i negativnih. "Mrzim Erba Puru", "Apsolutno odvratno. Miriše kao nešto što biste nosili dok se znojite u lažnoj kožnoj jakni pokušavajući prikriti intenzivan miris znoja", "Ovo je odvratno i uvredljivo. Ne samo da je izuzetno jak nego je i potpuno nenosiv", "Ovo bi mogao biti jedan od najgorih parfema svih vremena. Inače ne pišem recenzije, ali ovo je potpuno sintetičko smeće vrlo niske kvalitete."

Za koga jest, a za koga nikako nije?

Erba Pura idealan je izbor za one koji vole intenzivne, dugotrajne parfeme sa slatkim, voćnim notama. No za one koji preferiraju diskretnije ili svježije mirisne kompozicije, ovaj parfem može biti previše dominantan.

Xerjoff Erba Pura, Eau de Parfum, od 165 eura

Iako se čini da mišljenja o ovom mirisu ostaju podijeljena, jedno je sigurno - ovo je parfem za one dubljeg džepa. Bočica od 50 ml košta 165 eura, dok je cijena veće, od 100 ml, 245 eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.