Testirali smo alat za čišćenje prozora koji je oduševio mnoge

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROZORI su ogledalo svakog doma, ali i vječna muka svakog čistunca. Znate li onaj osjećaj kada mislite da ste ih savršeno očistili, a onda vas sunce razotkrije, pokazujući svaki trag i mrlju? Ili, još gore, kada se prljavštine nakupe u onim kutovima i prorezima do kojih spužvom ili krpom nikako ne možete doći, pa morate zavlačiti prste? E, pa nedavno sam otkrila nešto što bi moglo olakšati čišćenje tih teško dostupnih kutova.

Na Temuu mi je zapela za oko zanimljiva spravica - 2-u-1 alat za čišćenje utora. Cijena? 1.48 eura. Svi znamo onu staru izreku: "Jeftino, a dobro ne postoji", ali ova stvarčica se hvalila ocjenom 4.7. Morala sam je probati.

Fotografija proizvoda prikazana na Temuu

Kada je paketić stigao, otvorila sam ga i dočekalo me iznenađenje - nedostajao je onaj nastavak, odnosno mala lopatica za skupljanje prljavštine koju su tako lijepo prikazali na slici. No, rekoh, nije propast svijeta; idemo vidjeti što ovaj alat može učiniti i bez njega.

Proizvod koji mi je stigao
Lopatica koja nije stigla

Ovaj alat radi čuda

Prvo sam probala alat bez ikakvih sredstava, ali nije išlo najbolje jer se prašina samo raspršila okolo (za to služi lopatica). Onda sam spužvu namočila vodom da se sve zalijepi na nju i krenula čistiti prljave kutove na prozorima. I znate što? Pozitivno me iznenadio! Savršeno je ušao u svaki ćošak i svaku rupicu gdje moja obična krpa nikad nije mogla doći. Prljavština koja se nakupljala nestala je u tren oka.

Ono što mi se svidjelo jest to što je jednostavan za korištenje. Nema kompliciranih nastavaka niti potrebe za posebnim sredstvima za čišćenje. Nakon upotrebe, jednostavno sam ga isprala pod mlazom vode i sve se brzo skinulo s njega.

Okvir prozora prije
Okvir prozora poslije

Najbolje mi je očistio profile od komarnika, što mi je uvijek bila prava muka. Ti profili se stalno prljaju, a obične krpe jednostavno ne mogu do njih. 

Okvir komarnika prije
Okvir komarnika poslije

Savršen za prozore, ali i za druge dijelove doma

Iako sam ga koristila samo za čišćenje prozora, sigurna sam i da je izuzetno praktičan i za ostale dijelove doma do kojih teško možete doći. Može poslužiti za čišćenje kutova između namještaja, kao i za teško dostupne proreze u kuhinji ili kupaonici, što su mnogi istaknuli u svojim recenzijama.

Da zaključim - iako nisam dobila točno ono što je bilo na slici, dobila sam alat koji stvarno radi. Iako su moja očekivanja bila malo drugačija, iznenadila sam se koliko je ovaj alat učinkovit. Uspjela sam očistiti prozore i okvire od komarnika brže i lakše nego prije. Za malu cijenu koju sam platila, stvarno sam zadovoljna rezultatom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.