Žena upozorava druge nakon što je preokrenula svoj Instant Pot: Provjerite dno

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KLASIČNI ekspres-lonci nekada su bili vrlo popularni. Iako ih neki još uvijek koriste, većina je prešla na električne višenamjenske uređaje koji kombiniraju funkcije više aparata, uključujući ekspres-lonac, poput popularnog Instant Pota.

Ovaj uređaj jedan je od najprodavanijih kuhinjskih aparata posljednjih godina uz fritezu na vrući zrak, a njegova popularnost pripisuje se jednostavnosti korištenja. Dosadašnja iskustva korisnika bila su pozitivna, no jedna korisnica nedavno je objavila upozorenje.

Elizabeth Hassell ispričala je u videu na TikToku kako je planirala pripremiti večeru u Instant Potu, ali je greškom izlila grah direktno u uređaj bez da je prvo stavila metalnu posudu. Nakon što je shvatila pogrešku, preokrenula je uređaj kako bi izbacila grah.

@lifes_a_hassell #greenscreen #instapot ♬ Mischievous Prankster - Bernd Schoenhart

"Zastrašujuće"

Tada je primijetila veliku rupu koja je otkrivala unutarnje žice. Hassell je naglasila da nijednom nije stavila Instant Pot na štednjak ili neki drugi izvor topline. "Ovo je jednostavno od korištenja", rekla je.

Dodala je da smatra kako njezin Instant Pot u ovakvom stanju predstavlja rizik od požara te da je na neki način sretna što je slučajno usula grah i otkrila problem. Hassell je upozorila druge da provjere svoje Instant Pot uređaje kako bi izbjegli slične probleme.

"Nikada nisam tako brzo ustao iz kreveta da nešto provjerim zbog videa na TikToku. Srećom, moj je u redu. Ali to je zastrašujuće", "Oprosti, ali jasno je da je izgorjelo izvana", "Zasigurno je tvoj muž to učinio i nije ti rekao", "Isto mi se dogodilo", "Idem provjeriti svoj", "Ovo je ludo, sada moram provjeriti svoj", "Moj je povučen zbog toga, provjeri povučene proizvode te marke", "Moj se jednom počeo dimiti", neki su od komentara ispod njezinog videa.

Instant Pot je prije nekoliko godina imao sličan problem s uređajima

Prije nekoliko godina Instant Pot je obavijestio kupce da pet serija njegovih Gem 65 8-u-1 Multicooker uređaja ima problem s pregrijavanjem, što je uzrokovalo "oštećenje na donjoj strani uređaja uslijed topljenja materijala", navodi se u njihovoj službenoj objavi na Facebooku, prenosi Daily Dot.

Serije koje su bile pogođene imale su sljedeće kodove: 1728, 1730, 1731, 1734 i 1746. Prema srebrnoj naljepnici na dnu Hassellinog Instant Pota, on nije bio među oštećenim uređajima iz 2018. godine, no moguće je da se problem ponovno javlja i zahvaća noviju seriju uređaja.

Kada se problem pojavio prije nekoliko godina, Instant Pot nije povukao proizvode s tržišta, već su kupce zamolili da ih odmah prestanu koristiti. Naveli su da će pogođeni uređaji biti zamijenjeni.

Korisnik čiji je Instant Pot imao istopljenu donju stranu izjavio je na jednom forumu da je njegov uređaj na kraju eksplodirao. Iako nije jasno kako bi izložene žice mogle uzrokovati eksploziju, zabrinjavajuće je što bi mogle doći u kontakt s vodom na radnoj površini, što bi moglo dovesti do električnog požara.

Instant Pot još nije komentirao ovaj slučaj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.