Kineski proizvođač novim telefonima cilja na Appleove korisnike

Foto: oppo.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KINESKI brend OPPO, poznat po pametnim telefonima, prisutan je na tržištu od 2004. godine. U posljednjem desetljeću OPPO se snažno proširio, a najnovijom serijom Find X8, koja je upravo predstavljena, čini se da cilja na dio Appleovih korisnika.

OPPO je već ranije potvrdio da novi telefoni iz serije Find X8 donose MediaTek procesor, napredne kamere razvijene s brendom Hasselblad, podršku za bežično punjenje te certifikate otpornosti na vodu i prašinu (IP68 i IP69).

Osim toga, kompanija je sada otkrila da oba uređaja imaju brzine punjenja od 80 W kabelom i 50 W bežično, iako preko PPS punjača nude brzinu od samo 33 W, prenosi Android Authority. 

Podržava OPPO Mag dodatke

Nadalje, serija Find X8 podržava OPPO Mag dodatke, poput prijenosnog punjača, power banka velikog kapaciteta i bežičnog punjača s ventilatorom za hlađenje, koji se mogu koristiti s posebnom maskom.

Novi telefoni donose i korisne softverske značajke preko Color OS 15 sučelja. Za ljubitelje fotografije zanimljiv dodatak je alat za uklanjanje odsjaja s fotografija, a tu je i opcija Shadowless Snapshot koja omogućuje snimanje fotografija bez zamućenja jednostavnim podizanjem ruke.

Ostale značajke kamere uključuju visokokvalitetne fotografije uživo, poseban portretni način rada i različite stilove koji oponašaju filmski izgled.

U novoj seriji dostupna su dva modela - osnovni Find X8 i napredniji Find X8 Pro. Find X8 Pro ima veći 6.78-inčni zakrivljeni OLED zaslon i snažnu bateriju kapaciteta 5910 mAh.

Find X8 Pro

Pro model posebno se ističe sustavom kamera. OPPO je u ovaj model ugradio dvije periskopske kamere koje omogućuju kvalitetno zumiranje (3x i 6x). Uz to, uređaj ima glavnu kameru visoke rezolucije od 50 MP, širokokutnu kameru za šire kadrove te prednju kameru od 32 MP za selfieje i videopozive. Ljubiteljima fotografije ovaj bi model mogao biti zanimljiv zbog svojih naprednih opcija snimanja.

Gumb za kameru u stilu Applea

Tvrtka je također uvela gumb za kameru u stilu Applea. Slično kao na iPhoneu 16, ovaj gumb omogućuje snimanje pritiskom i zumiranje pomakom, što ga čini prvim Android telefonom s ovim višenamjenskim tipom gumba za kameru.

Ne trebate Pro verziju? Tada bi osnovni Find X8 mogao biti pravi izbor. Ovaj model dolazi s Dimensity 9400 čipom, OLED zaslonom od 6.59 inča i baterijom kapaciteta 5630 mAh. Također je tanak i lagan, s debljinom od 7.85 mm i težinom od 193 grama.

Find X8

Što se tiče kamere, Find X8 ima glavnu kameru od 50 MP, širokokutnu kameru za šire kadrove od 50 MP s kutom gledanja od 120 stupnjeva te periskopsku kameru od 50 MP s 3x optičkim zumom. OPPO tvrdi kako je ovo prva "inverzivna" periskopska kamera na svijetu. Prema brendu, ta inovacija omogućuje 33% manji modul kamere. Na prednjoj strani uređaja nalazi se kamera od 32 MP za selfieje i videopozive.

Početna lansiranja serije Find X8 usmjerena su na kinesko tržište, no OPPO je potvrdio da će telefoni uskoro biti dostupni i globalno. "Kao dio naše predanosti globalnim korisnicima, OPPO s veseljem najavljuje širenje dostupnosti nadolazeće flagship serije Find X8 na inozemna tržišta", navedeno je u priopćenju.

U Kini početna cijena modela Find X8 s 12 GB / 256 GB iznosi 4199 juana (oko 546 €), dok Find X8 Pro kreće od 5299 juana (oko 689 €) za varijantu od 12 GB / 256 GB. Dostupne su i verzije s kapacitetom od 512 GB i 1 TB. ​​

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.