Milan na koljenima: Veličanstvena Barcelona pregazila Rossonere i najavila pohod na naslov prvaka Europe

Foto: AFP

IAKO im je malo tko vjerovao nakon dva uzastopna posrtaja protiv Reala, a pogotovo uslijed uvjerljivog poraza na San Siru, igrači Barcelone sjajnom su igrom pregazili Rossonere u uzvratu na Nou Campu i s ukupnih 3:2 prošli u četvrtfinale Lige prvaka. Bila je to igra mačke i miša od prve do posljednje minute, a Massimiliano Allegri može biti sretan što njegova momčad nije završila i još nekoliko golova u mreži.

> Velika turska večer u Gelsenkirchenu: Galatasaray izbacio Schalke i prošao u četvrtfinale!

Messi načeo Rossonere već u petoj minuti

Kako će se stvari razvijati u Barceloni najavio je već u petoj minuti sjajni Argentinac Lionel Messi. Nakon izvrsne akcije Katalonaca, Messi je iskoristio milimetar slobodnog prostora i potegnuo s ruba kaznenog prostora. Abbiati je mogao samo pogledom ispratiti loptu. Sedam minuta kasnije mogli su domaćini već poništiti prednost iz Milana. Iniesta je tukao s dvadesetak metara, a Abbiati jedva odbio uz pomoć grede. Na loptu je potom naletio Messi koji s pet metara iskosa gađa samo u vanjski dio mreže.

Vratnica spasila Katalonce

Blaugrana nije posustajala. U 16. minuti Xavi je odlično pucao, a Abbiati krajnjim naporom izvadio loptu iz kuta. Osam minuta kasnije Messi je ubacio s krila, a u sredini Pedro glavom promašio cijeli gol. Sličan epilog zbio se i u 35. minuti kada je Alves ušao u kazneni prostor iskosa desno, dobro pucao, ali ne i sasvim precizno. Onda, sedam minuta prije kraja poluvremena imali su Rossoneri priliku susreta. Niang je oduzeo loptu nepažljivom Mascheranu, sjurio se prema kaznenom prostoru, pred Valdesom i pucao, međutim loptu je zaustavila vratnica.

Messi i Villa za potpuni preokret

Nekoliko minuta kasnije Barcelona je povećala vodstvo. Iniesta je prekrasno proigrao Messija dubinskom loptom u kazneni prostor, ovaj se varkom riješio Messija i prizemnim udarcem svladao Abbiatija. Bila je to sjajna najava za drugih 45 minuta koje je novim zanimljivim udarcem otvorio Messi. Ovaj put Abbiati je bio spreman. Međutim, osam minuta kasnije opet nije mogao ništa. Xavi je brzom prizemnom loptom izvrsno proigrao Villu u kaznenom prostoru, a ovaj ljevicom prekrasno matirao talijanskog vratara.

Alba stavio točku na i nove veličanstvene partije Blaugrane


Do kraja susreta Rossoneri su bacili sve karte na napad, no nije išlo. Nisu stvorili nijednu izglednu priliku za gol. Štoviše, Katalonci su stavili točku na i ove veličanstvene partije. U samom finišu dvoboja Daniel Alves je lijepo prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu, gdje je Jordi Alba zapečatio sudbinu Rossonera u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Barcelona je ovom pobjedom najavila pohod na tron, uz bok Real Madridu i Bayernu.

Barcelona - Milan     4:0 

Sastavi:

Milan: Abbiati, Mexès, Zapata, Abate, Boateng, Flamini, Montolivo, Constant, Ambrosini, Niang, El Shaarawy

Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Xavi, Iniesta, Busquets, Villa, Messi, Pedro

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.