Nerazzurri ni sjena Mourinhove momčadi



SUNOVRAT milanskog Intera nakon odlaska Josea Mourinha tek je prošle sezone dobio pravo značenje, kada su Nerazzurri završili kao šestoplasirana momčad Serie A sa 17 pobjeda, sedam remija i čak 14 poraza. Jedva su Interovci izborili plasman u kontinentalna natjecanja, sa samo dva boda više od sedmoplasirane Rome.

U burnom prošlosezonskom natjecanju Inter je promijenio i trenera. Do ožujka je Nerazzurre vodio poznati Claudio Ranieri, kojeg je naslijedio 34-godišnji Andrea Stamachioni. Mladi strateg do tada je vodio Interovu Primaveru, juniorsku momčad milanskog kluba. Stramacchioni postao popularan na ovim prostorima jer je u prvu momčad odmah pozvao nekadašnjeg napadača Marka Livaju, koji je, unatoč nekoliko opcija o posudbi, i dalje član prve momčadi.

Momčad Intera prema Transfermarktu vrijedi 200 milijuna eura, što je čini drugom najskupljom momčadi Serie A. Najskuplji igrač Stramacchionijeve momčadi je Wesley Sneijder koji vrijedi 25 milijuna eura. Slijede novopridošli slovenski vratar Handanović, brazilski bek Maicon, napadač Giampaolo Pazzini te talentirani branič Andrea Ranocchia koji vrijede oko 13 milijuna eura.

Ovo ljeto Inter je izgubio dva kvalitetna igrača, slavnog stopera Lucija, koji je prešao u Juventus te urugvajskog napadača Forlana koji je kao slobodan igrač otišao u Brazil. Istovremeno su doveli i dva pojačanja. Na posudbu je i Palerma došao argentinski branič Matias Silvestre te spomenuti vratar Udinesea, kojeg su platili čak 15 milijuna eura. Na Brazilca Julia Cesara očigledno više ne računaju.

Posljednju službenu utakmicu Inter je odigrao 13. svibnja na gostovanju kod Lazija. Rimljani su na koncu slavili s 3:1, a jedini gol za goste postigao je Diego Milito. Inače, Inter je igrao u formaciji: Castelazzi, Nagatomo, Samuel, Lucio, Maicon, Cambiasso, Guarin, Poli, Alvarez, Zanetti i Milito. Izuzev nekoliko prinudnih promjena, ovo bi trebao biti kostur momčadi koja će se suprotstaviti Hajduku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.