Ancelotti za pomoćnika dovodi sinovog prijatelja iz treće engleske lige

Foto: EPA

CARLO ANCELOTTI (65) povukao je potez koji engleski mediji nazivaju šokantnim. Naime, svom stožeru priključit će pomoćnog trenera u engleskom trećeligašu Stockport Countyju. Radi se o 38-godišnjem Andyju Magnanu, koji je bio član stožera u preko 300 utakmica u trećem, četvrtom i petom rangu engleskog nogometa.

Magnan je bivši napadač, koji je igračku karijeru završio 2018. godine. Nastupio je 425 puta, zabio 118 golova i predstavljao deset klubova. Najviša razina na kojoj je Mangan igrao bila je treća liga, a najbolju sezonu u trećem rangu ostvario je 2015./16. sa Shrewsbury Townom - postigao je pet golova u 19 utakmica.

Prijateljstvo s Ancelottijevim sinom

Engleski mediji izvještavaju da je Mangan blizak prijatelj s Davideom Ancelottijem (35), sinom Carla Ancelottija, koji je također dio stožera Real Madrida. Njih dvojica zajedno su polagala trenerske licence, pa su, osim prijatelja, i bivši školski kolege. Kad Mangan dobije radnu dozvolu za Španjolsku, pridružit će se stručnom timu Reala.

Navodi se i da Davide Ancelotti nakon očeva odlaska u mirovinu planira preuzeti ulogu glavnog trenera, a već sada vidi Mangana kao svog prvog asistenta. Carlo Ancelotti, s druge strane, cijeni strukturu engleskih trenerskih timova, gdje se svaki trener specijalizira za određeni aspekt igre, što je navodno još jedan razlog za angažman mladog engleskog trenera.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.