ANKETA Što mislite o kazni koju je HNS izrekao Petkoviću?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKI nogometni savez kaznio je Brunu Petkovića zbog komentara o Robertu Jarniju, bivšem izborniku U-17 reprezentacije. Petković je kažnjen s 5000 eura jer je počinio prekršaj iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a. Mogao je Petković dobiti i žešću kaznu jer članak 83. glasi:

1) Nogometni djelatnici na koje se odnosi Kodeks o ponašanju nogometnih djelatnika koji prekrše neku od odredbi Kodeksa, a to ne predstavlja neki drugi prekršaj opisan u ovom Pravilniku kaznit će se:

- igrač - novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest utakmica

- djelatnik - novčanom kaznom ili zabranom obavljanja funkcije do šest mjeseci

Dakle, moglo se dogoditi i da Petković dobije nekoliko utakmica suspenzije. Mi vas pitamo, je li se to trebalo dogoditi ili je novčana kazna dovoljna?

Što se uopće dogodilo?

Podsjetimo, Petković je iskoristio dio konferencije za medije pred europsku utakmicu s Betisom kako bi rekao što misli o izjavi sada već bivšeg izbornika hrvatske U-17 reprezentacije Roberta Jarnija, koji je rekao da će u dvoboju Betisa i Dinama navijati za španjolski klub. Petković je u svojoj replici Jarnija više puta nazvao klaunom. Ako HNS bude dosljedan svom Disciplinskom pravilniku, Petković bi mogao biti kažnjen.

Podsjetimo, Jarni je dobio otkaz nekoliko dana nakon intervjua u Večernjem listu u kojem se opredijelio za španjolski klub u utakmici protiv hrvatskog prvaka. Koštalo ga je to posla uz HNS-ovo pojašnjenje "da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.