Vrdoljak: U Hrvatskoj se sve najbolje vrti oko Dinama. To nije u redu

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL/Luka Stanzl/PIXSELL

IVICA VRDOLJAK (40) igrao je za Dinamo od 2007. do 2010. godine, a onda je otišao u poljsku Legiju. Ondje je igrao šest godina te postao klupska legenda i kapetan. Vrdoljak je vrlo cijenjen u Poljskoj, pa su ga tamošnji mediji pitali za situaciju u hrvatskom nogometu. Naime, Hrvatska i Poljska sutra od 20:45 igraju u Ligi nacija na Opus Areni, a Vrdoljak je u razgovoru kritizirao neke stvari u domaćem nogometu.

Poljacima je objasnio probleme hrvatskog nogometa

"Naš problem je što nema odgovarajućeg sustava u klubovima. Zato gubimo puno talentiranih igrača. U Hrvatskoj se sve najbolje vrti oko Dinama. To nije u redu i to govorim kao navijač Dinama. Bilo bi bolje da se igrači razvijaju i u drugim klubovima", rekao je pa dodao:

"Govorimo o jednom igraču koji će se probiti, a ne o deset drugih koji su usput nestali. Drugi problem je nedostatak infrastrukture. U Poljskoj je i u nižim ligama to na boljem nivou nego u najboljim hrvatskim klubovima. Čak ni Dinamo nema odgovarajuću infrastrukturu."

O reprezentaciji Hrvatske je rekao: "Nakon ozljeda Stanišića i Juranovića nemamo igrača za poziciju desnog beka. Protiv Poljske će to igrati Kristijan Jakić ili neki stoper. Lijeva strana obrane također ne djeluje najbolje, nije na nivou koji očekujemo. Problem su i krilne pozicije. Marko Pjaca bio je pozvan, ali nije dobio priliku. Po meni su krila najveći problem reprezentacije."

Govorio je i o Modriću

Govorio je i o kapetanu Luki Modriću: "On i dalje misli i vidi brže nego itko drugi, ali nama nedostaju igrači poput onih u Realu, Kyliana Mbappéa i Federica Valverdea. Nemamo tako brze igrače kojima on može pomoći, zato u reprezentaciji igra slabije nego u Realu. Ljudi anonimno pišu po komentarima da se on treba oprostiti, ali to nitko neće službeno reći. Nemamo boljeg igrača u Hrvatskoj."

Vrdoljak je kao zadnji vezni igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske. Karijeru je započeo u NK Zagrebu, čiji je član bio od 2002. do 2007. Potom je tri godine bio u Dinamu, da bi se otisnuo u varšavsku Legiju. Još je bio član poljske Wisle Plock. Za U-21 reprezentaciju Hrvatske nastupio je sedam puta.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.