Dijete Dinama šokiralo prošle sezone odlaskom u Hajduk. Brekalo sad ima novi klub

Foto: Kasimpasa

JOSIP BREKALO (26), lijevo krilo poniklo u Dinamu, koje je drugi dio prošle sezone provelo u Hajduku, ima novi klub. Potpisao je za Kasimpašu. Klub iz Istanbula je prošlu sezonu završio na petom mjestu turskog prvenstva, s 46 bodova manje od prvaka Galatasaraya i 5 bodova manje od Bašakšehira, posljednjeg koji je izborio Europu kroz Konferencijsku ligu.

Talijani i Transfermarkt: Nije posudba, nego prodaja

Kasimpaša je na društvenim mrežama objavila da je Brekalo njezin novi igrač te to potkrijepila fotografijama potpisa ugovora. Premda se pisalo da Brekalo iz Fiorentine odlazi na posudbu, talijanski izvori navode da je riječ o transferu.

"Brekalu je ugovor s Fiorentinom završavao idućeg ljeta i klub ga je prodao Kasimpaši za nepoznat iznos odštete", piše Football Italia. Transfermarkt također ne navodi da je ovaj prelazak privremen, nego trajan. Dodaje da je Brekalo s Kasimpašom potpisao do kraja ove sezone. 

Zimus se trebao privremeno vratiti u matični Dinamo, ali je onda šokirao odlaskom u Hajduk

Podsjetimo, Brekalo je početkom godine bio jako blizu privremenog povratka u Dinamo, točnije na korak do posudbe do kraja prošle sezone. No, onda je krajem siječanjskog prijelaznog roka šokantno završio u Hajduku jer su mu se iz Dinama odjednom prestali javljati.

Brekalo je želio pomoći "jesenskom prvaku" Hajduku u borbi za naslov, a sebi u osiguranju mjesta na Dalićevom popisu za Europsko prvenstvo. Nije uspio ostvariti ni jedno ni drugo, a u 16 utakmica za Hajduk u svim natjecanjima postigao je dva i namjestio osam golova.

Nisu ga htjeli ni bivši ni aktualni trener Fiorentine

Brekalo je matični Dinamo napustio još kao tinejdžer. Prije osam godina prodan je Wolfsburgu za 10 milijuna eura. Taj klub ga je slao na posudbe u Stuttgart i Torino, a u siječnju prošle godine prodao ga je Fiorentini za 1.7 milijuna eura.

No, Brekalo je za više od godinu i pol u Fiorentini samo 15 puta nastupio za taj klub kao starter. Zato je drugi dio prošle sezone otišao na posudbu u Hajduk. Ali, na Brekala nije računao ni bivši Fiorentinin trener Vincenzo Italiano, kao ni novi, Raffaele Palladino, pa je morao otići iz Firenze kako bi igrao.

Dalić mu je dao debi za Hrvatsku i zvao ga u ključnim utakmicama kvalifikacija za Euro

Brekalo je za reprezentaciju Hrvatske nastupio 35 puta uz učinak od četiri gola i šest asistencija. Zlatko Dalić ga je uveo u reprezentaciju nakon svjetske bronce 2018., ali ga je od tada zvao na samo jedno veliko natjecanje, Euro 2021.

Veliki povratak u nacionalnu momčad Brekalo je imao u jesen prošle godine u ključnim utakmicama kvalifikacija za Euro 2024. Štoviše, bio je starter protiv Turske i Walesa. Ali, Brekalo je igrao tako da ga je Dalić rano zamijenio na oba meča koje je Hrvatska izgubila i nakon toga nije više pozivan u reprezentaciju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.