Rudeš je izgubio sve utakmice ove sezone. Onda je došao Samir Toplak

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

SAMIR TOPLAK (54), igračka i trenerska legenda SHNL-a, prije tri dana preuzeo je Rudeš, klub iz SuperSport Prve NL. Točnije, druge hrvatske lige. Rudeš je izgubio sve utakmice u prva tri kola. No, u prvoj utakmici na klupi Rudeša donio je tom klubu prvu pobjedu sezone, 2:1 na domaćem terenu protiv Croatije iz Zmijavaca. Rudeš se tako s dna druge lige probio prema sredini.

Toplakov zadnji angažman bio je u Kustošiji, s kojom pretprošle sezone nije uspio ostati u drugoj ligi. Napustio je taj klub sredinom prošle godine. U karijeri je vodio mnoge hrvatske klubove. Najviše se istaknuo u Inter Zaprešiću, koji je vodio od 2014. do 2020. godine te s njime ušao u prvi rang hrvatskog nogometa i održao ga sve do kraja svojeg mandata.

Etablirao se kao stručnjak za spašavanje klubova kojima prijeti ispadanje iz liga. Tako je 2021. godine spasio Lokomotivu pa nakon toga odmah dobio otkaz. Gorica ga je također otpustila. Osim navedenih klubova vodio je Varaždin (31 utakmicu), Zelinu (12 utakmica), Cibaliju (24 utakmice) te Varteks (52 utakmice).

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.