Dalić: Nađite bržeg i boljeg od Perišića na lijevoj strani

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

"IVAN PERIŠIĆ dobro radi, jako dobro trenira. Iznenadilo me koliko je dobar, moćan u treningu. Jako dobro se vratio nakon svega što je bilo. U boljem je stanju nego što sam očekivao. Htjeli smo da igra na lijevoj strani protiv Portugala, ali ozlijedio se Jakić", otkrio je Zlatko Dalić nakon poraza kod Portugala (2:1) u prvom kolu Lige nacija te dan prije utakmice istog natjecanja protiv Poljske u Osijeku.

"Povlače se pitanja zašto smo ga zvali. Iskreno, ja boljeg ne vidim. Nađite boljeg, bržeg na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim. Daj Bože da što prije nađe klub, da se vrati u formu. Nemamo boljeg", dodao je.

Podsjećamo, Luka Modrić (38) je u porazu Hrvatske kod Portugala (2:1) na startu Lige nacija, u svom 179. nastupu za reprezentaciju, vodio nacionalnu momčad kao kapetan. U 76. minuti je izašao iz igre, a zamijenio ga je debitant Petar Sučić. Istovremeno je u igru umjesto Kristijana Jakića ušao Ivan Perišić (35), a Modrić je tom zgodom kapetansku traku predao svom zamjeniku, kojem je to bio 135. nastup za Hrvatsku.

Inače, Perišićevo preuzimanje trake ne bi biko vrijedno spomena, ali...

Inače, ovaj potez ne bi bio vrijedan spomena, jer je normalno da od kapetana traku preuzima dokapetan, što možete pogledati OVDJE. Ali Dalićeva odluka da pozove Perišića za utakmice Lige nacija protiv Portugala i u nedjelju protiv Poljske izazvala je polemike i kontroverze. Naime, on je nakon naprasnog raskida s Hajdukom bez kluba, ali i već dulje vremena van forme. Mnogi Daliću zamjeraju što ga je usprkos tome zvao. Izbornik je to ovako obrazložio:

"Savez i reprezentacija neće zaboraviti što je Perišić napravio za reprezentaciju. Moja obveza kao izbornika je da mu pomognemo da se vrati. Ima moju punu podršku, bit će opet nositelj reprezentacije. Razgovarao sam s njim, imam mu obvezu pomoći. Da se što prije vrati u formu, ja neću komentirati što se događalo u klubu, on je jedan od najvećih naših igrača."

Perišić je u središtu dvije velike kontroverze

Podsjećamo, prije tri tjedna je Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić objavio da Perišić odlazi iz kluba, u koji je došao zimus teško ozlijeđen na posudbu iz Tottenhama. Razlozi su sukob s trenerom Gennarom Gattusom, koji je Perišića zbog nediscipline odstranio iz momčadi pred utakmicu s Lokomotivom, te to što je zatim Talijan objavio da je Perišić tri tjedna prije toga došao do njega i rekao mu da želi otići iz Hajduka. Na to je uslijedio val ogorčenja navijača prema Perišiću, koji je nakon prijetnji i uvreda odlučio otići.

Platio je Hajduku da ode samo pola godine nakon što je došao

To je napravio tako što je Hajduku platio 200 tisuća eura za raskid ugovora. Perišić je, naime, po isteku posudbe iz Tottenhama te nakon završetka prošle sezone potpisao ugovor s Hajdukom do kraja ove sezone. Ali u ugovoru potpisanom početkom srpnja bila je klauzula da može otići niti dva mjeseca kasnije.

Točnije, ako netko za njega od 29. kolovoza do 5. rujna plati samo 200 tisuća eura. Kako se nijedan klub nije javio, navedeni iznos je platio sam. Od tada je bez kluba. Talijanski insajderi su ga zadnjeg dana prijelaznog roka, prije osam dana, povezivali s Monzom, Genoom i Comom, ali još nema kluba. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.