ANKETA Tko će biti prvak, tko će u Europu, a tko će ispasti iz HNL-a?

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

UTAKMICOM Istre i Dinama koja je u srijedu završila pobjedom Puljana 1:0 kompletirana je tablica SuperSport HNL-a uoči zadnjih 11 kola. Istra je nanijela Dinamu drugi poraz u sezoni i ostavila ga na devet bodova prednosti ispred Hajduka iako je Dinamo pobjedom u Puli mogao pobjeći Hajduku na ogromnih 12 bodova.

Dinamo i dalje ima golemu prednost

I ova prednost je golema i gotovo sigurno će biti dovoljna Dinamu za obranu titule, osim ako Čačićeva momčad ne upadne u neku tešku krizu i dopusti Hajduku da se potpuno vrati u igru. To ćemo vidjeti već u nedjelju kad na Maksimir na Ademijev oproštaj od Dinama stiže Rijeka u derbiju 26. kola.

Hajduk nije uspio iskoristiti kikseve Dinama kako bi smanjio zaostatak za aktualnim prvakom i teško je vjerovati da će Splićani uspjeti zakuhati borbu za naslov jer ni sami ne igraju bog zna što uvjerljivo. Do kraja sezone ostao je još samo jedan derbi, onaj 29. travnja na Poljudu, ali dotad će situacija biti još jasnija.

Hajduk je siguran na drugome mjestu, ali puno zanimljivija borba odvija se ispod njega. Podsjetimo, prvak ide u kvalifikacije za Ligu prvaka, a druga i treća momčad idu u kvalifikacije Konferencijske lige.

Njima bi se mogla pridružiti i četvrtoplasirana momčad, ali da bi se to dogodilo, Dinamo ili Hajduk moraju osvojiti Kup. U polufinalu Dinamo gostuje kod Šibenika, a Hajduk kod Slavena i, iako su iznenađenja uvijek moguća, Dinamo i Hajduk ipak su veliki favoriti i jedan od njih će najvjerojatnije osvojiti to natjecanje.

Katastrofalnom formom Osijeka u borbu i za treće mjesto uključili su se Istra, Rijeka, Varaždin, Slaven i Lokomotiva. Najbolje trenutačno izgleda Rijeka koja je dobila četiri od zadnjih pet utakmica i glavni je favorit za treće mjesto iako Osijek i dalje ima dva boda prednosti.

Istra prekinula niz, Lokomotiva se budi

Sve navedene ekipe tako su u igri i za četvrto mjesto za koje će se borba voditi do zadnjega kola. Istra je pobjedom protiv Dinama prekinula loš niz od četiri susreta bez pobjede, a sve bolje igra i Lokomotiva koja je spojila pobjede protiv Hajduka i Slavena.

Gorica je u zadnjem kolu u dramatičnoj utakmici pobijedila Istru 5:4 i nadala se pomoći Dinama na Šubićevcu kako bi smanjila zaostatak za predzadnjim mjestom na samo četiri boda. No Šibenik je šokirao Dinamo 2:1 i zadržao sedam bodova prednosti iako je teško uopće pretpostaviti tko će ispasti.

Šibenik u sljedeća dva kola gostuje kod Osijeka, a nakon reprezentativne pauze dočekuje Hajduk. Gorica ide u Varaždin pa joj dolazi Dinamo i nije nemoguće da malo smanji zaostatak za Šibenčanima uoči zadnjega kruga prvenstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.