Atletico je objavio priopćenje nakon kaotičnog derbija. Ovo je poruka kluba

Foto: EPA

MADRIDSKI derbi u kojem je Atletico dočekao Real i odigrao s njim 1:1 u utakmici 8. kola španjolskog prvenstva prošao je u kaotičnim scenama nakon divljanja dijela domaće publike na stadionu Wanda Metropolitano. Klub se nakon ponoći oglasio priopćenjem.

Podsjetimo, utakmica je bila prekinuta na 15-ak minuta nakon što su domaći navijači gađali Realovog golmana Thibauta Courtoisa upaljačima, sendvičima, bocama... Courtois, koji je u karijeri 111 puta branio za Atletico, smijao se navijačima i gestikulirao im: "Još! Još!"

Klub i policija traže počinitelje

Utakmica je završila 1:1 uz gol Edera Militaa iz 64. za Real i izjednačujući pogodak koji je u petoj minuti sudačke nadoknade postigao Angel Correa. Nakon svega se Atletico svojim navijačima obratio putem društvenih mreža kraćim priopćenjem iza ponoći.

Atletico se ogradio od poteza svojih navijača i istaknuo da "Odjel za sigurnost kluba radi s policijom na pronalaženju umiješanih, od kojih je jedan već identificiran. Klub će prema osobama uključenim u ovaj incident primijeniti interni režim predviđen za vrlo ozbiljne slučajeve."

"Ovakvom ponašanju nema mjesta u nogometu i ono kalja imidž stadiona na kojem je bila spektakularna atmosfera s više od 70.000 okupljenih na tribinama, od kojih je velika većina pokazala uzorno ponašanje", poručili su iz kluba.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.