Debakl Ballkanija uoči ključne utakmice s Dinamom

Foto: Marko lukunic/PIXSELL

DINAMO u četvrtak u 21 sat na Maksimiru dočekuje Ballkani u odlučujućoj utakmici 6. kola Konferencijske lige. Nakon što je u prošlom kolu pobijedio Astanu u gostima 2:0 Dinamo je u situaciji da će mu protiv Kosovara za prolazak skupine biti dovoljan i bod.

To ne vrijedi za Ballkani kojemu u Maksimiru igra samo pobjeda uz uvjet da Astana ne pobijedi Viktoziju u gostima. Česi su već osigurali prvo mjesto u skupini, a Dinamu je dovoljan bod jer ima bolji međusobni omjer s Astanom koja jedina teoretski s njim može biti izjednačena nakon zadnjega kola.

Ballkani kreće u Zagreb nakon teškog poraza u prvenstvu, prvog u čitavoj sezoni nacionalnog prvenstva Kosova. Momčad Ilira Dalaje je u subotu u 17. kolu gostovala kod Lapija i neočekivano izgubila čak 5:3. Domaćini su već u 16. minuti imali 2:0, Ballkani se preko Girpshija i Berishe vratio na 2:2 da bi Lapi u nadoknadi prvog poluvremena opet poveo 3:2.

U nastavku su domaćini potpuno dominirali te preko Hysenija i Januzija došli do 5:2, a poraz gostiju je u petoj minuti nadoknade ublažio Berisha. Ovaj poraz nije pretjerano uzdrmao Ballkani u prvenstvu. Branitelj naslova ima velikih sedam bodova prednosti od Drite koja je odigrala jednu utakmicu više.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.