Bayern ovu zvijezdu mora platiti više od Kanea. Mogao bi srušiti rekord

Foto: EPA

BAYERN je zainteresiran za ofenzivnog veznjaka Floriana Wirtza (20), objavio je Skyev insajder Florian Plettenberg. Wirtz, član Bayer Leverkusena, jedan je od najvećih svjetskih talenata kojega, među ostalima, želi i Barcelona. Plettenberg otkriva kako Wirtz naginje odlasku u Bayern, dok transfer u inozemstvo trenutno nije opcija. 

Wirtz je na vrhu Bayernove liste želja za 2024. ili 2025. godinu, no njegov eventualni transfer ovisi o ostanku ili odlasku Jamala Musiale i Thomasa Müllera, čiji ugovori vrijede do 2026. odnosno 2024. Odluči li se minhenski klub dovesti Wirtza, Bayer će tražiti 120-130 milijuna eura. Bayern bi time srušio klupski rekord za najveću isplaćenu odštetu. U ovom trenutku najskuplji transfer je onaj Harryja Kanea, koji s bonusima može dosegnuti 110-115 milijuna eura.

Wirtz je u mlađim uzrastima nastupao za SV Grün-Weiß Brauweiler i Köln, dok je 2020. stigao u juniorski sastav Bayera. Ove sezone je za njegovu seniorsku momčad koja se nalazi na prvom mjestu Bundeslige pod trenerom Xabijem Alonsom, postigao šest i asistirao za deset pogodaka u 18 nastupa. Već ima 14 nastupa za njemačku reprezentaciju, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 85 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.