Bild: Nagelsmann je odbio Chelsea, sve je bliže drugom engleskom klubu

Foto: EPA-EFE

NJEMAČKI velikan Bayern München poprilično je iznenadio nogometnu javnost kada je krajem sezone smijenio Juliana Nagelsmanna (35) i zamijenio ga Thomasom Tuchelom. Osvajač Lige prvaka s Chelseajem Tuchel ima vrlo težak početak mandata na klupi Bavaraca. 

Manchester City ga je izbacio iz Lige prvaka, a danas je Bayern izgubio od Mainza i tako pružio priliku Borussiji Dortmund da osvoji naslov. Čim se našao na burzi, Nagelsmann je postao jedan od najtraženijih trenera na cijelom europskom nogometnom tržištu. 

Mladi njemački trener stekao je reputaciju kada je ekipu Hoffenheima od kluba koji se bori za ostanak pretvorio u sudionika Lige prvaka dok je još bio mlađi od većine svojih igrača. S Bayernom je u prvoj sezoni osvojio titulu, ali drugu nije dobio šansu kompletirati.

Tottenham je bez trofeja 15 godina

Bio je velika želja vlasnika Chelseaja Todda Boehlyja, ali kako doznaje njemački Bild, Nagelsmann je njegovu ponudu odbio. Ugledni njemački medij tvrdi da bi se usprkos tome mogao preseliti u London, ali kao strateg Tottenhama. 

Antonio Conte nedavno je postao četvrti trener kojem je Tottenham uručio otkaz u dvije godine i Nagelsmann je sada vodeći kandidat za Talijanovog nasljednika. Navodno je baš Tuchel prije odlaska u Bayern odbio Tottenham, a sada bi njegov mlađi kolega i sunarodnjak mogao preuzeti klub Ivana Perišića i pokušati mu donijeti prvi trofej nakon 15 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.