Bivši trener PSG-a je tjerao muslimane da prestanu postiti?

Foto: EPA

CHRISTOPHE GALTIER za deset dana mora se pojaviti na saslušanju nakon što su ga francuske vlasti optužile za moralno uznemiravanje i etničku, rasnu ili vjersku diskriminaciju za što bi mogao dobiti kaznu od tri godine zatvora i 45.000 eura. Protiv njega se pojavljuju novi dokazi.

Podsjetimo, Galtier se našao u središtu istrage u aferi rasne diskriminacije u vrijeme svog mandata na klupi Nice. Sporan je bio e-mail u kojem je Galtiera bivši sportski direktor Nice Julien Fournier optužio da je od njega zahtijevao da za Nicu ne igraju crnci ili muslimani.

Nekoliko igrača potvrdilo isto

"Napravio si tim ološa. Imam samo crnce, a pola ekipe petkom ide u džamiju", pisalo je u navodnom Galtierovom e-mailu. On je danas trener katarskog prvaka Al Duhaila, a te je optužbe odbacio. Ipak, L'Equipe doznaje da je na policijskom saslušanju Nicin stoper Jean-Clair Todibo potvrdio neke od tih optužbi i rekao da je Galtier od njega tražio da prekine post tijekom mjeseca Ramazana.

Todibo je dodao da je od drugih ljudi saznao da ga je Galtier nazivao "teroristom" i "ološem". Da je tražio prekid posta potvrdili su i Hicham Boudaoui, Teddy Boulhendi i Pablo Rosario.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.