Bruno Durdov postao najmlađi strijelac Hajduka u povijesti SHNL-a

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

BRUNO DURDOV, 16-godišnji Hajdukov krilni napadač, zabio je svoja prva dva gola na službenim utakmicama. Pogodio je na Poljudu u 11. minuti za 1:1 protiv Gorice na asistenciju Marka Livaje. Durdov je pokazao iznimnu smirenost kad je primio loptu u kaznenom prostoru protivnika.

Lažnjakom je bacio jednog braniča Gorice na travnjak, a onda loptu lijevom nogom poslao pod gredu gostujućeg gola. Drugi gol Durdov je zabio za vodstvo Hajduka 2:1 u drugom poluvremenu. Durdov je u 55. minuti potegnuo s 20 metara te loptu zabio pod gredu. Utakmica je završila rezultatom 4:1.

Grafika: Sofascore

Od krilnog napadača se u Hajduku dosta očekuje. Trener Gennaro Gattuso u protekle tri utakmice stavlja ga od prve minute. Oduševio je Durdov na proteklim ljetnim pripremama. U šest utakmica zabio je tri gola te dvaput asistirao. 

Postao je rekorder

Golom za izjednačenje protiv Gorice Bruno Durdov je sa 16 godina, 9 mjeseci i 10 dana postao najmlađi strijelac za Hajduk u povijesti SuperSport HNL-a.Do sada je rekord držao Nikola Vlašić, koji je u studenom 2014. godine sa 17 godina i 29 dana zabio protiv Zadra

Igra na poziciji desnog krila te mu je lijeva noga jača od desne. Iako je kadetsko godište (2007.), igrao je za juniore Hajduka, koji su i do dvoje godine stariji od njega. Transfermarkt ga danas cijeni na 150 tisuća eura, no za očekivati je da će ta cijena porasti s vremenom.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.