Čilić osvojio ATP turnir u Hangzhouu i ispisao povijest tenisa

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Marin Čilić (35, ATP: 373) osvojio je ATP turnir u kineskom Hangzhouu. U finalu je bio bolji od domaćeg predstavnika Zhizhena Zhanga (27), šestog nositelja i 43. tenisača svijeta. Čilić je nakon sat i 53 minute borbe pobijedio 7:6, 7:6 za svoj 21. naslov u karijeri. Bio je to meč bez ijednog breaka, a Zhang je jedine dvije break-prilike imao u prvom gemu meča. Marin je u oba tie-breaka slavio 7:5.

Završnicu meča možete pogledati ovdje.

Pobjeda za povijest 

Čilić je ovom pobjedom ispisao povijest. Naime, postao je najlošije rangiran tenisač u povijesti koji ima ATP naslov. Podsjetimo, Čilić se vratio nakon teške ozljede i duge pauze. Uoči ovog turnira bio je 777. na ATP listi, no ovog je tjedna skočio na 373. mjesto zahvaljujući plasmanu u polufinale Hangzhoua. 

Ovo je prva ATP pobjeda za Čilića nakon siječnja prošle godine i prva ATP titula nakon 2021. Poslije toga su počeli njegovi problemi s ozljedama. Nakon ovog uspjeha Čilić bi trebao skočiti na 212. mjesto ATP ljestvice. Sljedeći turnir na kojem bi mogao nastupiti je ATP Tokyo.

Brojni pehovi s ozljedama

Čilić je zbog problema s koljenom propustio cijelu prošlu godinu, a u svibnju ove godine bio je na posljednjoj operaciji, kada je poručio da se želi i dalje profesionalno baviti tenisom. Dosad je imao sjajnu karijeru u kojoj je osvojio 21 turnir i 2018. bio je treći tenisač svijeta.

Među ostalim, 2014. osvojio je US Open te bio u finalima Australian Opena i Wimbledona. Od turnira je zaradio više od 30 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.