UEFA priznala veliku grešku na Euru. Kroos: Mogu li se ja sad zvati prvakom Europe?

Foto: EPA

SUDAČKA komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) priznala je sudačku pogrešku u četvrtfinalnom dvoboju ovogodišnjeg Eura između domaćina Njemačke i Španjolske, koja je kasnije osvojila naslov prvaka. Sudačka komisija UEFA-e ocijenila je da je sudac Anthony Taylor u produžetku dvoboja, kod rezultata 1:1, trebao dosuditi kazneni udarac za Njemačku zbog igranja rukom španjolskog braniča Marca Cucurelle nakon udarca Jamala Musiale.

No Taylor je odmahnuo rukom pokazavši da se utakmica nastavi, a ni suci u VAR sobi nisu smatrali da treba reagirati. Pred sam kraj produžetka Mikel Merino zabio je za pobjedu Španjolske 2:1, a u kasnijem tijeku prvenstva Španjolska je u polufinalu pobijedila Francusku te u finalu Englesku i osvojila naslov prvaka Europe.

Na ovu je objavu reagirao Toni Kroos

"Trebalo im je tri mjeseca da shvate da je to bilo igranje rukom. Nešto što su svi vidjeli u jednoj sekundi. Hvala, ma nije to neki velik problem. Mogu li se ja sad zvati prvakom Europe, nakon što ste priznali da ste pogriješili? Ne bih baš rekao", poručio je Kroos u razgovoru za Relevo.

Donedavni njemački reprezentativac igrao je u toj utakmici, koja mu je ujedno bila zadnja u karijeri jer se naumio oprostiti od nogometa nakon Europskog prvenstva. Da je ova odluka sudaca bila drugačija, možda se mogao umiroviti i kao europski prvak. 

Kroos ima 34 godine, a prvak svijeta postao je s Njemačkom još 2014. Osvojio je i šest Liga prvaka - pet s Real Madridom i jednu s Bayernom. Za reprezentaciju je odigrao 114 utakmica te zabio 17 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.