Crnogorsko čudo (18) uzelo Mandžukićev broj i oduševilo navijače Juventusa na debiju

Foto: Profimedia

JUVENTUS je pobijedio Lazio 1:0 u osmom kolu Serie A autogolom Marca Gile iz 85. minute. Juventus je igrao s igračem više od 24. minute nakon što je isključen kapetan Lazija Alessio Romagnoli. U ovoj utakmici za domaćina je debitirao Vasilije Adžić (18), crnogorski ofenzivac koji je ovog ljeta stigao iz podgoričke Budućnosti za dva milijuna eura.

Najveći crnogorski talent

Adžić je prošle sezone bio najbolji igrač crnogorskog prvenstva i smatra ga se najvećim talentom tamošnjeg nogometa. Očekivalo se kako će ga Juventus poslati u svoju mladu momčad, no Adžić je na ljetnim pripremama oduševio trenera Thiaga Mottu, koji mu sada daje priliku.

Adžić je imao sitnih problema s ozljedama ove jeseni pa je debitirao tek u subotu. I odmah je kupio navijače Juventusa svojim nogometom. Uzeo je broj 17 na dres, bivši broj Marija Mandžukića, kojeg navijači Stare dame i dalje obožavaju, i odigrao 20-ak minuta na visokom nivou.

Oduševio na debiju

Za tinejdžera je djelovao hrabro, prodorno i opasno po gostujući gol, a stigao je uputiti i jedan opasan udarac, koji mu je Ivan Provedel obranio. Juventusovi navijači na društvenim mrežama hvale pristup mladog Crnogorca i smatraju ga velikim kapitalom za budućnost.

Utakmicu s tribina Allianz Stadiuma pratili su i Adžićevi roditelji, koji su plakali od sreće, pišu talijanski mediji. Adžić je rođen u Nikšiću, sposoban je igrati kao srednji i ofenzivni vezni, a snalazi se i na lijevom krilu. Za mladu reprezentaciju Crne Gore ima četiri nastupa i jedan gol.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.