Dinamo bez Petkovića na Salzburg? Bjelica ima samo jednu zamjenu

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

BRUNO PETKOVIĆ (30) je u utakmici 10. kola Supersport HNL-a između Dinama i Istre ušao u igru u 70. minuti, a desetak minuta kasnije izborio je penal kojim se Dinamo spasio poraza i još većeg bodovnog zaostatka za vodećim Hajdukom. Nakon ligaških obaveza, aktualne prvake sada čekaju europske.

U srijedu, 23. listopada, Dinamo gostuje kod Red Bull Salzburga, aktualnog viceprvaka Austrije. Radi se o jednoj od utakmica u Ligi prvaka u kojoj Dinamo barem na papiru ima najveće izglede za osvajanje bitnih bodova. Salzburg je ove sezone u lošoj formi i daleko ispod standarda koji je postavio prijašnjih godina. S ukupno sedam primljenih golova u Ligi prvaka izgubio je od Sparte Prag i Bresta.

Loša forma Salzburga

Ne ide mu bajno ni u domaćem prvenstvu gdje ga je s 5:0 deklasirao Sturm iz Graza, klub koji ga je prošle godine skinuo s trona nakon duge dominacije, ali i dalje se nedvojbeno radi o ozbiljnom protivniku kojeg s klupe vodi bivši dugogodišnji pomoćnik Jurgena Kloppa u Liverpoolu, Nizozemac Pepijn Lijnders.

Za sada nije poznato hoće li Petković konkurirati za tu utakmicu. Protiv Istre je ušao s klupe zbog problema s aduktorom i njegov nastup u Ligi prvaka trenutno je upitan. Ove sezone Petković je u 13 utakmica zabio četiri i namjestio tri gola. 

Grafika: SofaScore

U slučaju njegovog izostanka, jedini preostali klasični napadač u kadru Nenada Bjelice je Sandro Kulenović, koji će vrlo vjerojatno utakmicu započeti od prve čak i u slučaju Petkovićevog oporavka jer Dinamo u Ligi prvaka uglavnom igra s dva napadača.

Što se tiče zdravstvenog stanja u Dinamovom kadru, ima i dobrih vijesti za Bjelicu i navijače. Protiv Istre je među vratnicama zbog ozljede Ivana Nevistića trebao stajati rezervni golman Danijel Zagorac, ali Nevistić se u međuvremenu oporavio i skoro je sigurno da će čuvati gol Dinama u Austriji.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.