Žestoka kritika Bobana vlasnicima Rome: Tko ste vi da se tako ponašate? Sramite se

Foto: EPA

IVAN JURIĆ zasad ne uspijeva podići rezultate koje postižu nogometaši Rome, a upitno je koliko će imati vremena da uspije provesti svoje ideje u klubu. Hrvatski stručnjak preuzeo je Romu nakon što je smijenjena legenda kluba Daniele De Rossi, a sve se češće govori o tome da bi rimski klub svojoj legendi mogao dati novu šansu i vratiti ga umjesto Jurića. Zvonimir Boban ne slaže se s onim što klub radi.

Roma je jučer teško stradala kod Fiorentine (1:5) u osmoj utakmici Jurića na njenoj klupi. Omjer koji je ostvario po dolasku u klub, gledaju li se i prvenstvene i utakmice u Europa ligi, iznosi tri pobjede, dva remija i tri poraza. Trenutačno 11. u poretku Serie A i dalje plaća De Rossija, a RAI Sport je jučer ustvrdio da ga je i pozvao da se vrati na klupu. Njegov odgovor trebao bi stići danas. Sve to jako je naljutilo Bobana, stručnog komentatora za Sky Sport Italiju.

"Problem je u tome što je Jurić zadnji trener kojeg želite dovesti u takvu situaciju. Dobar je u više stilova nogometa, želi fizički jake i izdržljive igrače. Nije naviknut na situaciju u kojoj preuzima momčad usred sezone, bez da je s njom trenirao tijekom ljeta", započeo je Boban.

Roma odbacuje svoje legende, to Bobanu smeta

Ono što smeta legendi hrvatskog nogometa, četverostrukom prvaku Italije s Milanom i osvajaču Lige prvaka iz sezone 1993./94. jest ponašanje vlasnika kluba Dana i Ryana Friedkina. Zamjera im što su u smijenili De Rossija, nakon što su u siječnju smijenili Josea Mourinha te još ranije klupsku ikonu Francesca Tottija.

"To je apsurdna situacija koju je stvorilo neodgovarajuće vodstvo koje ne poštuje vrijednosti Rominih navijača. To su ljudi koji su pisali povijest Rome, a bačeni su kao da su nitko i ništa. Ne kažem da velikani kluba nužno postaju sjajni direktori ili treneri, ali Tottiju nisu dali ni priliku da nauči što je potrebno", rekao je i dodao:

"Isto vrijedi za De Rossija. Odmah su ga odbacili, kao da je nula. Tko ste vi da se tako ponašate? Kako se samo usudite? Sramite se!"

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.