Dalićeva neviđena odluka o pozivanju golmana sasvim je logična

IZBORNIK Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za utakmice u elitnoj grupi Lige nacija koje će Hrvatska odigrati sa Škotskom 15. studenoga u Glasgowu i Portugalom tri dana kasnije u Splitu. Hrvatska je u dobroj prilici da u njima izbori plasman iz grupne faze u četvrtfinale.

Popis možete pročitati ovdje. Zanimljivo, Dalić je na njega stavio čak četiri golmana. Riječ je o Dominiku Livakoviću,Nediljku Labroviću, Ivici Ivušiću i Dominiku Kotarskom.To nije učestala praksa generalno, a hrvatski izbornik nikad dosad nije donio takvu odluku. No, takva Dalićeva odluka ima sasvim logično objašnjenje.

Naime, Hrvatska još uvijek ne zna hoće li Dominik Livaković dobiti jednu ili više utakmica kazne zbog crvenog kartona. Iz Hrvatskog nogometnog saveza čekaju službenu odluku disciplinske komisije. U slučaju da Livaković propusti samo prvu utakmicu u idućem ciklusu, onu protiv Škotske, to znači da bi tri dana kasnije mogao braniti u Splitu protiv Portugala.

Hernandez nije gledao VAR

Livakovića je u 76. minuti utakmice protiv Poljske isključio španjolski sudac Hernandez nakon duela s Robertom Lewandowskim. Ivan Perišić uputio mu je kratko dodavanje, no Livaković je uspio stići prvi do lopte. Ipak, nakon što ju je izbio, u nastavku pokreta je zakačio Lewandowskog.

Sudac Alejandro Hernandez zbog toga ga je isključio. Španjolski sudac nije gledao VAR snimku, što je posebno razljutilo momčad i Zlatka Dalića i Hrvatska je ostala s igračem manje. Situaciju možete pogledati ovdje.

Marić: Gdje je VAR?

Bivši šef hrvatskih sudaca Bruno Marić za Novu TV je rekao: "Za mene nerazumljiva i neprihvatljiva odluka. Livaković je prvi na lopti i njegova želja je igrati s loptom, a Lewandowski mora voditi računa o svojoj kretnji. Nije mi jasno da nije bilo VAR intervencije. Grozim se sad objašnjenja koja će shvatiti samo neka tri stručnjaka. Nogometno neprihvatljiva odluka."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.