Dana White na pitanje o ozljedama mozga kod boraca: Ionako ćemo svi umrijeti

Foto: EPA

POWER SLAP je projekt vlasnika UFC-a Dana Whitea u kojem se dva borca ili borkinje naizmjenično šamaraju sve dok jedan od njih ne padne u nesvijest. Novi 'sport' je na udaru mnogih kritika, a većina ih se odnosi na zdravstvene posljedice po ljude koji jedni drugima dozvoljavaju udarce u glavu. Kada je White nedavno upitan je li zabrinut zbog upozorenja liječnika, rekao je: 

"Mi smo ti koji troše novac. Ukoliko se dvojica zdravih sportaša žele natjecati, te večeri imaju propisnu medicinsku skrb. Tako se reducira velika doza rizika. Što se mene tiče, u UFC-u nitko nije umro u ovih 30 godina. Bilo je tu ratova, koljena, laktova, ‘slamova‘. Ja sam boksao kad sam bio mlađi, još uvijek na mozgu imam tamne točke od toga‘‘, rekao je White u intervjuu za TIME.

‘‘Liječnici samo pričaju kako netko može umrijeti. E, pa ja imam novosti za sve vas – ionako ćemo svi umrijeti. Kako želite živjeti svoj život? Uz nešto što volite i oko čega ste strastveni? Stalno me pitaju bih li ovako govorio i da se moja kćer želi boriti. Ukoliko je to ono što želi, ne bih joj rekao ne,"

MMA borci kritiziraju Power Slap

Otkako se Power Slap pojavio u mainstreamu, većina borilačke zajednice smatra kako je borilački sport u kojem moraš pustiti čovjeka da te udari u glavu bez obrane besmislen. Većina UFC boraca je u intervjuima poručila da se radi o najglupljem sportu koji je ikad postojao, a zasad ima veliku popularnost isključivo u SAD-u. No, dobar dio javnosti smatra da je jako opasan i da se treba zabraniti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.