Današnji susret je utakmica sezone za Osijek i Hajduk. Ovo su vjerojatni sastavi

Foto: Pixsell

OSIJEK i Hajduk večeras od 18 sati u Gradskom vrtu igraju utakmicu četvrtfinala SuperSport kupa. Polufinale je već izborio Slaven koji je jučer pobijedio Rudeš 2:0, a danas još igraju BSK i Šibenik (12:30) te Dinamo i Lokomotiva na Maksimiru od 15 sati. Sve utakmice prenosi Maxsport 1.

Osijeku i Hajduku Kup je ostao jedino natjecanje u kojem ove sezone mogu do trofeja. Hajduk je bez realnih šansi za naslov prvaka ostao prošlog vikenda, kad ga je Dinamo pregazio u derbiju 4:0 i ostavio ga na 11 bodova minusa uz utakmicu manje od Splićana.

Osijek također u lošoj seriji

S druge strane, Osijek je izgledao siguran na trećemu mjestu tablice, da bi katastrofalnom serijom od četiri utakmice bez pobjede i to doveo u pitanje. Slaven mu je došao na tri boda, Istra na četiri i Pomsova momčad morat će se dobro pomučiti da sigurno završi u Europi sljedeće sezone.

"Nismo nesretni jer igramo loše, već jer rezultati nisu dobri. Nedostaje nam samo malo sreće. Kad to dođe, situacija će se promijeniti. Nadamo se da će nam se sreća vratiti u nekom trenutku. Imamo spreman plan za Hajduk. Ovo je Kup, posebna je utakmica u kojoj morate igrati na pobjedu i zato ćemo dati svoj maksimum", rekao je Rene Poms uoči susreta.

Njemu se u sastav vraćaju Mile Škorić i Mihael Žaper koji su odradili suspenziju te Mijo Caktaš koji se oporavio od gripe. Nema Ramona Miereza zbog kartona, bolesnog Ivana Fiolića i ozlijeđenog Šime Gržana.

Hajduk se oporavlja od debakla u derbiju

Hajduk je u sličnoj situaciji kao Osijek. Iako nije bio u tako lošoj seriji rezultata, debakl protiv Dinama u derbiju jako je narušio situaciju u klubu. Navijači zazivaju smjenu Jakobušića i Nikoličiusa, propituju i Ivana Leku, a uz sve to i dalje je ogroman broj igrača ozlijeđen.

"Mi gledamo samo sebe. Možda nas je sva ta priča i napravila mekanima. Trebamo izaći na taj teren i napraviti sve da pobijedimo. Umjetnički dojam nije prebitan, pogotovo u trenutku u kakvom smo mi. Trebamo vratiti pobjednički gard koji smo imali i koji ovaj klub uvijek treba imati", rekao je Hajdukov trener Ivan Leko i dodao:

"Kako će biti nama, tako će biti i njima. Imali smo sada odličan teren u Maksimiru pa nama ništa dobro nije donijelo, a protivniku je. Nećemo tražiti isprike, nego hrabro ići naprijed i pokazati što sve imamo u sebi."

Promjene u sastavu

Marko Livaja oporavio se od bolesti i očekuje se da će igrati od prve minute iako nije nemoguće da zaigra i Nikola Kalinić. Leko je i dalje bez Awaziema, Prpića, Sahitija, Kalika te od prije Borevkovića i Eleza, a bit će dosta promjena u sastavu u odnosu na derbi.

Na lijevom boku će umjesto Anella igrati Melnjak, a na stopersku poziciju vraća se Stefan Simić. Lovrencsics je bio jako slab u derbiju pa se očekuje da će ga zamijeniti Dino Mikanović na desnom boku, a umjesto mladog Capana u veznu liniju vratit će se Lukas Grgić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.