"Dario Šarić je najbolji posao Warriorsa ovog ljeta, jedan od najboljih u ligi"

Foto: Profimedia

S DESET pobjeda i 12 poraza Golden State Warriorsi prilično su razočaravajuće započeli NBA sezonu i nalaze se na tek 11. mjestu Zapadne konferencije, jedno ispod posljednjeg koje vodi u play-in. Takav start nipošto nije krivnja Darija Šarića, koji je jedna od najsvjetlijih točki njihove momčadi u svojoj prvoj sezoni u San Franciscu.

Nakon dvadesetak utakmica, odnosno četvrtine sezone, NBA momčadi i mediji koji ih prate obično podvlače crtu i analiziraju što treba mijenjati, pa se tako portal Blue Man Hoop osvrnuo na ovoljetne poteze Warriorsa na tržištu, od drafta preko razmjena do dovođenja slobodnih igrača, a upravo je dodatak Darija Šarića ocijenio najvišom mogućom ocjenom.

"Jedan od najboljih poslova u cijeloj ligi"

"Darija Šarića povezivalo se s Golden Stateom od početka prijelaznog roka za slobodne igrače, a klub je nakon tjedan dana doveo svog čovjeka kad je Hrvat potpisao jednogodišnji ugovor za veteranski minimalac od 2.7 milijuna dolara", podsjeća Blue Man Hoop pa objašnjava zašto je transfer ocijenio s A+.

"Taj 29-godišnjak iskazao se kao jedan od najvrjednijih igrača sa slobodnog tržišta u cijeloj ligi, igra važnu ulogu i u prosjeku postiže 10.6 poena, 5.9 skokova i 2.5 asistencija u gotovo 22 minute po utakmici.

Kako su mnogi i očekivali na početku sezone, Šarićev splet ofenzivnih vještina savršeno se uklapa u sustav Golden Statea. Klub nije mogao dovesti boljeg igrača na minimalni ugovor koji im je bio na raspolaganju i već je uvriježeno mišljenje da će Šarić idućeg ljeta zavrijediti puno veći novac."

Pet plus i za rookieja

Warriorsi su ocjenu A+ dobili i za draftiranje Brandina Podziemskog 20. pickom, a nešto slabiju A za izbor Traycea Jackson-Davisa u drugoj rundi. Za razmjenu kojom su doveli Chrisa Paula i riješili se ugovora Jordana Poolea Warriorsi su dobili četvorku (B), za produljivanje ugovora s Draymondom Greenom na četiri godine za 100 milijuna trojku (C), a najlošijim potezom ocijenjena je akvizicija Coryja Josepha (C-).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.