HNL

Dinamo sprema iznenađenje u prvih 11 protiv Gorice. Je li to rješenje i za Sevillu?

Foto: Srecko Niketic/Pixsell

MAHIR EMRELI tek je nedavno stigao u Maksimir nakon što je raskinuo ugovor s Legijom iz Varšave, a već sutra bi mogao debitirati u utakmici 23. kola HNL-a protiv Gorice na Maksimiru. Azerbajdžanski napadač mogao bi biti Dinamovo iznenađenje za momčad Krunoslava Rendulića.

Nitko u HNL-u zasad ne zna kakav je Emreli točno igrač, a posebno nitko ne zna kako će se uklopiti u Dinamo. Sudeći prema načinu na koji je trener Dinama Željko Kopić na današnjoj konferenciji za medije najavio susret s Goricom, za očekivati je da će Emreli dobiti minute.

"Emreli trenira s momčadi, vidjet ćemo nakon današnjeg treninga što to znači prema sutrašnjoj utakmici. U kadru generalno imamo kvalitetnih igrača prema naprijed", rekao je Kopić, ali isto tako nije tajna da mu za taj susret nedostaje Bruno Petković, koji ima tri žuta kartona, a ni da utakmica s Goricom nije jedina o kojoj mora voditi računa kad bira ekipu.

Dinamo ima šansu odmarati ključne igrače

Naime, Dinamo sljedećeg četvrtka igra utakmicu 1/16 finala Europa lige protiv Seville na Sanchez Pizjuanu i sigurno je da će Kopić s tom utakmicom na umu birati kadar za Goricu. A tu bi šansu mogao dobiti upravo Emreli.

Azerbajdžanac pokriva sve ofenzivne pozicije pa Kopić može birati kojeg od ključnih igrača u ofenzivnom dijelu želi odmoriti za Sevillu, ako uopće želi ikoga. Emreli bi tako mogao dobiti, ako već ne mjesto u startnih 11, onda barem minute kojima bi se predstavio publici.

Zašto ne bi zaigrao i protiv Seville?

Ako njegov nastup protiv Gorice bude dobar, ne treba isključiti ni mogućnost da ga Kopić protiv Seville iskoristi kao nekakav faktor iznenađenja jer se ipak radi o nogometašu za kojeg se momčad iz Andaluzije mogla najslabije pripremiti pošto donedavno nije ni znala da će igrati u Dinamu.

Naravno, postoji i druga strana medalje - nije to znao ni sam Dinamo pa je s te strane takav potez riskantan, ali da bi se izbacilo toliko velikog favorita kao što je Sevilla potrebno je i riskirati. Hoće li taj rizik biti s Emrelijem ili nekim drugim, ostaje za vidjeti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.