novak đoković

Đoković tvrdi da je 16. prosinca bio pozitivan. Dva dana kasnije bio je na snimanju

Foto: EPA-EFE

NOVAK ĐOKOVIĆ i dalje se nalazi u hotelu za imigrante u Melbourneu, gdje je od srijede, kad mu je ukinuta viza za ulazak u Australiju, u kojoj je trebao nastupiti na prvom Grand Slamu sezone.

Đokovićevi odvjetnici žalili su se sudu, koji će u ponedjeljak odlučiti o tome hoće li Đokoviću viza ipak biti potvrđena. Podsjetimo, Australian Open je prvom tenisaču svijeta dao izuzeće od strogih disciplinskih mjera, da bi mu granična policija zabranila ulazak u zemlju jer nije imao dovoljno jake dokaze na temelju kojih bi mu viza bila izdana.

Bio pozitivan, a onda se družio sa svima

Njegovi odvjetnici tvrde da je Đoković izuzeće dobio na temelju dokumenta koji dokazuje da je 16. prosinca bio zaražen koronom, odnosno da ju je prebolio i da zbog toga može ući u Australiju. No, Đoković je 17. prosinca snimljen u društvu mnoštva djece kojoj je dijelio pehare, a na fotografijama se vidi da ne drži distancu i ne nosi masku, a prema tvrdnjama odvjetnika, dan ranije saznao je da je zaražen.

Sinoć je reagirao i L'Equipe, koji je objavio fotografiju Đokovića u svojoj redakciji u kojoj je Srbin bio 18. prosinca na snimanju jednog editoriala, a tom prilikom nikome nije rekao da je pozitivan.

"Đokovićevi odvjetnici su na 35 stranica australskom federalnom sudu pokušali osporiti odluku granične policije, ali Đokovićev navodno pozitivni covid-test sredinom prosinca stvari mu više otežava nego što mu olakšava", objavio je L'Equipe uz fotografiju i link na tekst.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.