Duvnjak: Protiv Španjolske sam prvi put igrao prije 17 godina, ali i dalje uživam

Foto: Jozo Cabraja/kolektiff

HRVATSKI rukometaši potpuno su deklasirali Španjolce u prvom kolu Europskog prvenstva i stigli do velike pobjede od 39:29. Hrvatsku je kao kapetan do pobjede vodio Domagoj Duvnjak. Nije imao veliku minutažu, igrao je samo obranu, ali je od prve do zadnje minute bio uz momčad. Evo što je on rekao nakon utakmice.

"U sportu ima ovakvih dana"

"U sportu ima ovakvih dana. Od prve do 60. minute smo igrali fenomenalan rukomet. Ima i drugačijih dana, gdje ništa ne ide, ali danas je sve bilo perfektno - obrana, napad, kontra, polukontra, povratak u obranu... Na kraju smo zasluženo pobijedili uz ove predivne navijače koji su nas nosili. Smanjio bih euforiju, dečki već znaju to. Lijepo je to, ali prva je utakmica. Večeras uživamo, a sutra koncentracija na Austriju", rekao je pa nastavio:

"Imamo kvalitetu, imamo dobru ekipu. Mislim da smo se večeras emocionalno ispraznili. Deset dana smo pričali samo o Španjolskoj, nije to lako. Od sutra moramo misliti na Austriju, neće biti lako, no nadam se da ćemo s tom pobjedom već biti u drugom krugu."

 

"Nadam se da je ovo samo jedan lijep početak"

Duvnjak je za Hrvatsku na velikom natjecanju protiv Španjolske prvi put igrao prije 17 godina, na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2007. godine. Zanimljivo je da se ta utakmica, baš kao i ova, igrala u dvorani u Mannheimu, a Hrvatska je tada pobijedila 29:28.

"Prva utakmica na velikim prvenstvima protiv Španjolske, to će mi zauvijek ostati u pamćenju. Ludilo na tribinama kao i sada... 17 godina, kako brzo vrijeme leti, malo sam ostario, ali još uvijek uživam na terenu s ovako predivnim dečkima i navijačima. Nadam se da je ovo samo jedan lijep početak."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.