Evo gdje možete gledati finale Kupa

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HAJDUK I Šibenik u srijedu od 19 sati na riječkoj Rujevici igraju finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Hajduk, koji će sezonu završiti na drugom mjestu ljestvice, velik je favorit protiv momčadi koja ispada iz lige. Utakmicu ćete moći pratiti na kanalu Max Sport 1 te na SuperSportovoj Sporti aplikaciji.

Leko: Imat ćemo i mi i oni svoje momente

"Ovo je za nas ključna utakmica. Momčad je mirna i dobro trenira. Puni smo vjere i samopouzdanja. U Kupu razlika u kvaliteti i formi nije tako izražena kao u prvenstvu. Najljepše su ovakve utakmice - na neutralnom terenu i kad se finale igra na jednu utakmicu", rekao je trener Hajduka Ivan Leko.

"Ne osjećam pritisak. Sretan sam jer imam grupu momaka koji su inteligentni i ne moram im ništa previše objašnjavati. U Kupu postoje samo mirnoća i koncentracija, fokus na nogomet. Imali smo peh u Koprivnici da su nam se ozlijedila dvojica stopera. Borevković neće sigurno igrati, a za Awaziema ne znam.

Osvojio sam Kup 2000. godine protiv Dinama. Sjećam se tog lijepog momenta u svojoj karijeri. U tom je trenu Dinamo bio bolji, a mi smo uspjeli dobiti u dvije utakmice. To je primjer da u nogometu treba biti koncentriran. Nitko ne bi bio sretniji od nas da dignemo sutra trofej. Osjećamo ljubav svojih navijača, ali i znamo da imaju velika očekivanja. 

Šibenik ima pravo nadati se pobjedi. Igrali smo dvaput s njima, oba puta je bilo ugusto. Imat ćemo i mi i oni svoje momente. Na nama je da realiziramo svoje situacije. Nismo vježbali jedanaesterce, nismo ni prošli put. Penal na treningu bez pritiska i penal u finalu Kupa nemaju veze jedan s drugim", rekao je Ivan Leko.

Čanadi: Ekipa je spremna

"U finalu smo, to je najbitnije, da dobro odigramo. Ovo što je bilo u prvenstvu je prošlo. Gledamo pozitivno. Proteklog vikenda smo bili depresivni, ali mislim da je ekipa spremna i da znaju što moraju odraditi. Mislim da to možemo. Jedna utakmica, izazov. Iako nismo favoriti, svi će reći da je 90-10 za Hajduk, ali želimo iskoristiti tih deset posto šansi", rekao je Čanadi pa dodao:

"Pripremili smo se za Hajduk. Moramo fizički biti na nivou. Imamo još Kup, to nam je prilika da pokažemo da imamo vrijednost. Kada ispadneš iz lige, onda je ovakva utakmica platforma za sve, za dokazivanje. U nogometu jedna situacija može sve preokrenuti. Imamo sastav, vraća nam se Perić, Iker Pozo isto. Vjerujem da ćemo biti agresivni, moćni."

"Penali? Nismo ih vježbali, ne znamo tko će biti na terenu. Teško je njih vježbati. Na vratima će biti Đaković, tako stoji u ugovoru", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.