Gvardiola pitali o Crvenoj zvezdi i reprezentaciji Srbije. Evo što je odgovorio

Foto: EPA

MANCHESTER CITY upisao je i šestu pobjedu u šest utakmica skupine G Lige prvaka. Europski prvaci slavili su na gostovanju kod Crvene zvezde 3:2. Trener Pep Guardiola poslao je kombiniranu momčad jer je ranije osigurao plasman u nokaut-fazu. Strijelci Cityja bili su Micah Hamilton u 19., Oscar Bobb u 62. i Kalvin Phillips u 85. minuti. Za Zvezdu su pogodili In-Beom Hwang u 76. i Aleksandar Katai u 91. minuti.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je do 76. minute, dok je Joško Gvardiol ostao na klupi Cityja. Gvardiol je nakon susreta dao izjavu za srpske medije.

Atmosfera na stadionu?

Drago mi je što smo ostvarili zadnju pobjedu, prvenstveno zato što smo htjeli odmoriti par igrača jer nam raspored u Engleskoj nije lagan. Čestitam momcima na pobjedu. Atmosfera je lijepa. Prvi put sam ovdje i nadam se da ću doći još koji put.

Kako Vam je djelovala Zvezda na današnjoj i utakmici u Manchesteru? Je li bila bolja nego u prvoj utakmici?

Ne bih rekao. Ovisi kako ćemo gledati te dvije utakmice. U prvoj su bili opasniji, iako su danas zabili dva gola. Kvalitetna su ekipa, nije bilo lako s njima igrati dvije utakmice. Realno, namučili smo se. Želim im svu sreću u nastavku sezone.

Očekuje Vas Svjetsko klupsko prvenstvo. Je li cilj osvojiti titulu?

Naravno. Imamo dosta ozljeda pa pokušavamo odmoriti igrače. Čeka nas Crystal Palace kod kuće i odmah se spremamo te idemo za Saudijsku Arabiju. Ciljamo trofej, ali i tamo nas čekaju jaki protivnici. Moramo se dobro pripremiti i dati sve od sebe.

Čeka Vas i Europsko prvenstvo. Hrvatska je u jako teškoj skupini (Španjolska, Italija i Albanija, op. a.).

Teška grupa. Znamo našu kvalitetu. Pokušat ćemo se što bolje pripremiti. Znamo što je cilj - dogurati što dalje.

Jeste li pratili reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama i na Svjetskom prvenstvu? Što možete reći o njoj?

Na Svjetskom prvenstvu jesam, a u kvalifikacijama nisam. Što se tiče Svjetskog prvenstva, bilo je tako kako je bilo. Imaju kvalitetnu ekipu s kvalitetnim izbornikom. Uvjeren sam da će se posložiti neke stvari.

Gvardiolovu izjavu poslušajte ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.