Hajduk se riješio Jakobušića kako bi se pripremio za sezonu. Danas nema skoro ništa

Foto: Zvonimir Baresin/Pixsell

OSMOG travnja ove godine Lukša Jakobušić je smijenjen s pozicije predsjednika Uprave Hajduka. Poziciju koju je preuzeo u listopadu 2020. godine, nakon odlaska Marina Brbića, napušta nakon tri i pol godine. Smijenio ga je Nadzorni odbor kluba, a vršiteljica dužnosti predsjednice kluba do kraja sezone bit će članica Uprave Marinka Akrap.

Nakon što im je otpao prvi kandidat, Nadzorni odbor je krajem mjeseca potvrdio da je tu poziciju preuzeo Ivan Bilić. Mnogim navijačima Hajduka nije se svidio odlazak predsjednika Uprave koji je na Poljud vratio dva kupa, trofej koji Hajduk prije njega nije osvojio deset godina, a još manje im je legao način na koji su se razišli s njim. 

"Nadzorni odbor je sinoć nakon utakmice u Rijeci održao izvanrednu sjednicu. Donijeli smo jednoglasnu odluku o opozivu Lukše Jakobušića s pozicije predsjednika Hajduka. Razlozi odluke nisu ni pritisak javnosti ni medija, nego evolucijski korak naprijed temeljen na činjenicama.

Procijenili smo da je porazom u Rijeci prvenstvo odlučeno. Nismo vidjeli više nikakvog smisla da se čeka kraj sezone i gubi vrijeme. Idemo u novi četverogodišnji ciklus", rekao je Aljoša Pavelin, predsjednik Nadzornog odbora. No, samo tjedan dana prije početka priprema Hajduk nema praktički ništa.

Hajduk nema trenera niti zna tko sve treba na pripreme

Iako je od smjene Jakobušića prošlo dva mjeseca, Hajduk je jako malo napravio po pitanju definiranja stručnog kadra na svim razinama za iduću sezonu. Jedini konkretan potez u tom smislu bilo je imenovanje Nikole Kalinića kao sportskog direktora.

Ivan Jurić ipak neće preuzeti klupu Bijelih, što je prvi veliki Kalinićev poraz na novoj poziciji. Hajduk je sada u utrci s vremenom i pitanje je je li imao plan B u slučaju da se ne dogovori s trenerom koji ima bogato iskustvo u Serie A.

Nikad veći ulog na ljeto

Pripreme za novu sezonu počinju već 19. lipnja. Hajduk su već napustili Dino Mikanović (30), Filip Čuić (21) i Vadis Odjidja-Ofoe (35). Momčad treba remont, a u klubu više nema ni njenog arhitekta, Mindaugasa Nikoličiusa.

Još je veće pitanje što će biti s Ivanom Perišićem. Jasno je da bi takav igrač bio velika prevaga i ključni igrač momčadi. Navijači očekuju i nadaju se da će ostati, ali iako mu je istekao ugovor s Tottenhamom, garancije još uvijek ne postoje.

U međuvremenu, Hajdukovi financijski rezultati daleko su od sjajnih, a to je nedavno komunicirano iz kluba više puta. Vrlo vjerojatno će se morati prodati Rokas Pukštas, a možda i Niko Sigur. Eventualni ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige pomogao bi Hajduku pa ne bi morao prodavati najvrjednije igrače, ali Bijeli i dalje ne znaju tko je vođa i koja momčad će to pokušati izboriti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.