Hajduku bi u finalu Kupa moglo nedostajati devet igrača. Evo kako će izgledati sastav

Foto: PIXSELL/GENIALLY

HAJDUK I Šibenik u srijedu od 19 sati na riječkoj Rujevici igraju finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Hajduk, koji će sezonu završiti na drugom mjestu ljestvice, velik je favorit protiv momčadi koja ispada iz lige. No neće to biti laka utakmica za Ivana Leku i Hajduk. 

"Imali smo peh u Koprivnici da su nam se ozlijedila dvojica stopera. Borevković neće sigurno igrati, a za Awaziema ne znam. Šibenik ima pravo nadati se pobjedi. Igrali smo dvaput s njima, oba puta je bilo ugusto. Imat ćemo i mi i oni svoje momente. Na nama je da realiziramo svoje situacije", rekao je Leko na konferenciji za medije.

Brojni ozlijeđeni igrači

Hajduk ima problema s ozljedama standardnih igrača. Borevković je definitivno otpao za finale Kupa, a Awaziem neće biti u punoj snazi. Srećom, na stoperskim je pozicijama Hajduk dosta dobro popunjen pa će ih zamijeniti Ferro i mladi Luka Vušković.

Lovre Kalinić ozlijeđen je već duže vrijeme, a Leko definitivno neće moći računati ni na Josipa Eleza, Anthonyja Kalika, Dominika Prpića i Gerga Lovrencsicsa. Osim Awaziema, upitni za sutrašnji nastup su Nikola Kalinić i Dino Mikanović.

Kako će Leko posložiti momčad?

Kalinić nije igrao puno u drugom dijelu sezone nakon što se oporavio od ozljede, ali bi zato Mikanović imao sigurno mjesto u prvih 11. Umjesto njega na lijevom boku igrat će Niko Sigur, koji se pokazao kao pojačanje u posljednjim utakmicama. 

Protiv Šibenika će u sredini najvjerojatnije igrati tandem Krovinović-Pukštas, a ispred njih će biti Benrahou. Na desnom krilu bit će Emir Sahiti, na lijevom nominalno Slovenac Jan Mlakar, dok je Marko Livaja na centarforu. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.