Hajduku je pauza dobrodošla. Protiv Dinama se vraća više ozlijeđenih igrača

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U TIJEKU je reprezentativna pauza u SuperSport HNL-u, a nastavak nas očekuje sljedeći petak, 13. rujna, kad se na Maksimiru igra najveći derbi hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka. Prvi derbi sezone na rasporedu je od 20 sati, a igra se u sklopu petog kola SHNL-a.

Jučer je objavljeno da je lako moguće da će jedan od glavnih igrača Dinama Josip Mišić (30) propustiti utakmicu protiv Hajduka zbog ozljede mišića, a na Maksimiru će sigurno biti oprezni u sanaciji ozljede kako ga ne bi izgubili za utakmicu protiv Bayerna, koju igraju 17. rujna.

Vraćaju se Sigur i Uremović

Hajdukov kadar bi nakon pauze trebao biti jači zbog povratka nekoliko igrača. U odnosu na prošlu utakmicu protiv Osijeka, sigurno se vraća stožerni igrač i stoper Filip Uremović (27), koji je propustio posljednju utakmicu zbog tri akumulirana žuta kartona. Također, napokon će na raspolaganju u punom smislu treneru Gennaru Gattusu biti Niko Sigur (20), koji će večeras vjerojatno debitirati za reprezentaciju Kanade u prijateljskoj utakmici protiv SAD-a.

Sigur ove sezone ima puno problema s ozljedama, zbog čega je u dresu Hajduka dosad nastupio u samo tri utakmice skupivši samo 31 minutu na terenu. Prvo se ozlijedio na pripremama u Sloveniji, što je bila posljedica udarca na treningu, a nakon što se vratio u kadar i nastupio protiv Ružomberoka i Lokomotive, ponovno se ozlijedio na treningu. Vratio se na zadnjoj utakmici protiv Osijeka i sada bi trebao konkurirati za početni sastav Bijelih.

Šarlija i Sanyang su blizu povratka

Povratak Sigura u puni pogon za Hajduk je važna vijest sama po sebi, ali još je važnija s obzirom na to da je i dalje ozlijeđen drugi desni bek Fahd Moufi (28), kojem je na utakmici protiv Varaždina (2:1 pobjeda na Poljudu) 18. kolovoza pukla zadnja loža. Predviđa se da bi se u puni trenažni proces mogao vratiti za desetak dana. U izostanku desnih bekova tu je poziciju krpao mladi lijevi bek Šimun Hrgović (20).

Jako blizu da konkuriraju za utakmicu protiv Dinama su stoper Zvonimir Šarlija (28) i ovoljetno pojačanje na desnom krilu Abdoulie Sanyang (25). Vjerojatno neće biti spremni da budu starteri protiv Modrih, ali trebali bi biti na klupi. Podsjetimo, na utakmici protiv Ružomberoka na Poljudu, kad je Hajduk ispao iz Europe, obojica su zaradila ozljedu ligamenata zgloba i predviđala im se pauza do mjesec dana.

Odlaskom Emira Sahitija u HSV, Hajduk je postao još tanji na poziciji krila, pa se u klubu svakako vesele povratku Sanyanga, koji se brzo pokazao kao zanimljiv igrač koji Bijelima donosi nešto drugačije s krilne pozicije. Napomenimo i da će pravo nastupa imati posljednji igrač koji je došao u Hajduk ovog ljeta, a to je Stipe Biuk (21), koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz Real Valladolida.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.